Magazin Novi Sad

Novosađani zbog Badnjaka na sud, vatra se “malo” otela kontroli (VIDEO)

badnjak-novi-sad
Printscreen/Instagram/novi_sad_online

Gradska uprava za inspekcijske poslove je 5. i 6. januara 2022. godine zaprimila više od 130 prijava koje su se većinom odnosile na odlaganje/ostavljanje i paljenje drva i raznih drugih materijala na javnoj površini – odnosno prijave koje su se odnosile na obeležavanje Badnjeg dana na teritoriji Grada Novog Sada.

Najdramatičnije je bilo na Klisi, gde su gorele i automobilske gume, ali je čak i to zasenio snimak Novosađanina koji je odmah postao viralan na društvenim mrežama – a čiji je komšija naložio Badnjak pa mu umalo zapalio kuću:

– Komšija je upalio badnjak i umalio mi nije upalio kuću. Izašli smo da ga upozorimo da nam žar pada po kući. Komšija je malo prodžarao vatru i nastavio žurku uz muziku i petarde. Ovaj Božić nam neće ostati u lepom sećanju – napisao je građanin Klise u objavi na Jutjubu.

Koliko god hteli da ispoštujete običaj, vatra se mora držati pod kontrolom – jer paljenje Badnjaka nije čin piromanstva.

– Niste normalni! Šta radite to? Ideš na sud, spremi dobrog advokata. Platićeš odštetu – glasno je komšiji govorio uzrujani čovek koji je zabeležio snimak na kom se vidi da varnice nekontrolisano kače njegovu kuću i žar pada na terasu sa koje je snimao.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NOVI SAD – ONLINE (@novi_sad_online)

Pored ovog incidenta, podsećamo, na Klisi je uoči Badnje večeri postavljena velika lomača, u kojoj se pored nekoliko kubika drva nalazio i veliki broj automobilskih guma.

Eko straža Novi Sad uputila je javni poziv građanima da se danas okupe ispred zgrade Uprave za inspekcijske poslove, zbog toga što nisu sprečili paljenje guma i ignorisali prijave građana.

Kako piše u pozivu aktivista, nadležni su zakazali, jer ni više od 30 poziva zabrinutih građana nije bilo dovoljno da spreče paljenje 50-ak guma i time “spasu Novosađane od udisanja najkancerogenijih jedinjenja”.

Gradska uprava za inspekcijske poslove u Novom Sadu je, kako su naveli, shodno raspoloživim ljudskim resursima postupala po predmetnim prijavama i preduzimala sve mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti:

-Kasnijim obilaskom lokacija, utvrđeno je da su i ostaci pepela skroz uklonjeni sa površine javne namene, od strane lica kome je i naloženo da to učini. Po navedenoj prijavi postupali su i drugi nadležni organi, u skladu sa svojim ovlašćenjima – stoji u saopštenju.

U Novom Sadu više od 130 prijava tokom božićnih praznika zbog paljenja drva i guma

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

111 Shares
111 Shares
Share via
Copy link