Novi Sad

U Novom Sadu više od 130 prijava tokom božićnih praznika zbog paljenja drva i guma

badnjak.klisa

Gradska uprava za inspekcijske poslove je tokom 5. i 6. januara 2022. godine zaprimila više od 130 prijava koje su se većinom odnosile na odlaganje/ostavljanje i paljenje drva i raznih drugih materijala na javnoj površini, odnosno prijave koje su se odnosile na obeležavanje Badnjeg dana na teritoriji Grada Novog Sada.

Shodno raspoloživim ljudski resursima, ova Uprava je postupala po predmetnim prijava i preduzimala je sve mere i aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Između navedenih prijava, postupili smo i po prijavi koja se odnosila na lokaciju na Sentandrejskom putu u Novom Sadu, kojom prilikom je reagovala i Komunalna inspekcija i Komunalna milicija.

U navedenom slučaju, prilikom izlaska na lice mesta, zatekli smo nekoliko lica koja su pripremila gomilu drva i raznog drugog materijala radi paljenja istog za Badnje veče.

S obzirom na to da gomilanje drva i raznog materijala predstavlja prekršaj u skladu sa članom 82.stav 1. tačka 2. Odluke o uređenju Grada Novog Sada, protiv lica kojem smo utvrdili indetitet biće izdat prekršajni nalog.

Sektor Komunalne inspekcije naknadno je izvršio, u jutarnjim časovima, obilazak svih lokacija nakon Badnjeg dana, na području Grada, gde su utvrđene manje količine ostataka pepela.

Kasnijim obilaskom lokacija, utvrđeno je da su i ostaci pepela skroz uklonjeni sa površine javne namene, od strane lica kome je i naloženo da to učini.

Po navedenoj prijavi postupali su i drugi nadležni organi, u skladu sa svojim ovlašćenjima, stoji u saopštenju Gradske uprave za insepkcijske poslove u Novom Sadu.

Eko straža Novi Sad uputila je javni poziv građanima da se danas okupe ispred zgrade Uprave za inspekcijske poslove, zato što nisu sprečili paljenje guma na Klisi i ignorisali prijave građana.

Kako piše u pozivu aktivista, nadležni su zakazali, jer ni više od 30 poziva zabrinutih građana nije bilo dovoljno da spreče paljenje 50-ak guma i time “spasu Novosađane od udisanja najkancerogenijih jedinjenja”.

Podsećamo, na Klisi je uoči Badnje večeri postavljena velika lomača, a na kojoj se pored nekoliko kubika drva nalazio i veliki broj automobilskih guma.

Novosađani podneli 30 prijava za paljenje guma, policija spuštala slušalicu, a vatrogasci do juče gasili badnjak

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link