Magazin Novi Sad

Veze gradonačelnika Novog Sada i mafijaša u poslu od 10 mil €

vucevic-uredjenje-centra
Gradonačelnik obilazi mafijaške radove /Foto: Grad Novi Sad

Nakon 9-mesečne blokade zbog radova, centar Novog Sada bi krajem novembra trebalo ponovo da bude prohodan. Uređenje Pozorišnog trga u Novom Sadu procenjeno je na 10 miliona evra, a posao je poveren firmama u vlasništvu nekih od najpoznatijih mafijaša u Srbiji, kao i firmi koja je višegodišnji finansijer Srpske napredne stranke.

Neki od učesnika u ovom poslu su Zvonko Veselinović, podozrevani šef srpskog podzemlja, Goran Kovačević Goranac, osuđivani narko-diler koji je pre nekoliko dana ranjen u pokušaju likvidacije u Novom Sadu, kao i Dragoljub Zbiljić i Neša Roming, koji godinama sklapaju milionske poslove s državom.

„Sumnje o trajnoj povezanosti najviših struktura Vučićeve SNS sa ozloglašenim Zvonkom Veselinovićem sada su i dokazane, kada smo na zajedničkom poslu rekonstrukcije platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu zabeležili mehanizaciju njegove firme Granit peščar i kompanije Suuniko, u vlasništvu osuđenih kriminalaca“, saopšteno je iz SSP.

Kako se navodi u saoštenju, ovaj posao, koji je naručio Grad Novi Sad, a novcem građana finansira i Pokrajina, objedinio je krem de la krem mafije i zatvorio pun krug „isisavanja novca iz budžeta”: materijal dobavlja Veselinovićev Granit peščar, radove izvodi „Energotehnika – Južna Bačka”- kompanija bliska Srpskoj naprednoj stranci, a podizvođač je „Suuniko” Gorana Kovačevića Goranca.

suuniko-goranac-novi-sad
Firma narkodilera na uređenju trga /Foto: Grad Novi Sad

Podsećamo da su pre samo nekoliko dana ulice Novog Sada bile poprište mafijaškog obračuna, a tom prilikom ranjen je osuđivani narko-diler Goran Kovačević Goranac, za kog se sumnja da zapravo stoji iza novosadske firme Suuniko.

Firmu je formalno osnovao Gorančev šurak Niko Uskoković, takođe osuđivani narko-diler, ali to nije smetalo Vučićevom gaulajteru Milošu Vučeviću da im poveri kapitalne gradske investicije.

brat-zvonko-novi-sad
Foto: SSP

„Ovi ’vredni majstori’ dobijali su milionske ugovore, učestvovali u unosnim podizvođačkim kombinacijama – od izgradnje Baletske škole, do nove kovid bolnice. Među najzvučnijim projektima jesu poslovi za firmu Južna Bačka, a kako saznajemo rade i na Beogradu na vodi“, navodi se u saopštenju SSP.

Inače, Zvonko Veselinović je omiljeni kriminalac porodice Vučić, koji gospodari severom Kosova i bio je, zajedno sa svojim kumom Milanom Radočiće,  ključni čovek za podršku za sklapanje vlade Ramuša Haradinaja.

Veselinović je već dobio desetine unosnih poslova tamo gde je SNS na vlasti, od popločavanja beogradskih ulica do radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac plaćenih 158 miliona €. Pored toga, supruga Zvonka Veselinovića ušla je u poslove sa Vučićevim kumom Nikolom Petrovićem.

vucevic-veselinovic-novi-sad
Gradonačelnik u obilasku /Foto: Grad Novi Sad

Iz Srpske napredne stranke su izdali saopštenje tim povodom, ali nisu ni pokušali da demantuju da u poslovima učestvuju Veselinović, Zbiljić i Goranac. Umesto toga, kažu da će nastaviti da rade kako su i radili.

„Nikakva šaka jada okupljena u strančicama i grupicama građana nastalih od delova raspale Demokratske stranke, ali ni mnogo jači od njih, neće nas osujetiti u rekonstrukciji Pozorišnog trga, sređivanju Kameničke ade, gradnji bolnica, domova zdravlja, novih škola, vrtića, biciklističkih staza, sportskih terena, zelenih površina, javnih parkinga, vidikovca“, navodi se u saopštenju SNS.

Zvonko Veselinović je ove godine bogatiji za 63 mil €

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
352 Shares
352 Shares
Share via
Copy link