Film

Novi film o Bondu – Promašaj ili džekpot?

Iako je režiser Sam Mendes za 23. film o najpoznatijem agentu 007, „Skyfall“ 2012. godine rekao da je poslednji o James Bondu, ovog novembra u bioskope širom sveta stigao je „Spectre“, film za koji jedni tvrde da je najveći promašaj, dok ga drugi hvale.

Uloga je četvrti put poverena Danielu Craigu, a u Spectru igraju još i Christoph Waltz, Léa Seydoux, David Bautista, i Monica Bellucci. Budžet filma iznosi između 250 i 300 miliona dolara, što ga čini jednim od najskupljih filmova svih vremena.

Spectre je premijerno prikazan u Londonu, 26. oktobra, a zatimu Americi 6. novembra. U Velikoj Britaniji, u prvoj nedelji je zaradio višeod 58 miliona evra, time je sa prvog mesta svrgnuo film „Hari Poter i zatvorenik iz Askabana“ iz 2004. koji je u prvih sedam dana inkasirao 34 miliona evra.

spectre-bond-james
Izvor: vox.com

Najveće kritike upućene su zbog dužine filma (oko 2,5h), zbog nedostatka akcije (sa čime se ne bih složila), nedostatka ljubavnih scena, ali je zato Craig hvaljen za odlilčnu glumu kao i Mendes za režiju. Za razliku od Skyfall-a gde je Bond bio ranljiv, u novom filmu on opet ima potpunu kontrolu, iako je već na samom početku suspendovan.

Pogledajte dečaka iz Titela koji je bio inspiracija za lik Bonda

Film počinje u Meksiko Sitiju na proslavi Dana mrtvih, gde je Bond navodno na odmoru. On se bori protiv tajne svetske terorističke organizacije Spectre, ali i protiv ukidanja double O agenata. Bond ne bi bio Bond bez žene, a ova uloga poverena je Léi Seydoux koja tumači lik mlade doktorke Madeleine Swann, ćerke Bondovog starog rivala.

Naš glumac Lazar Ristovski za dnevni list Danas kaže da je Spevtre jedan od najboljihf ilmova o James Bond-u.

– Vrhunski reditelj Sem Mendez je pokazao zašto je veliki. Debi Mekvilijams je najbolja kasting direktorka. Ovo govorim kao glumac koji je imao privilegiju da igra sa dva Džejms Bonda – sa Danijelom Krejgom i sa Pirsom Brosnanom – kaže Ristovski.

Bond na kraju shvata da ima preča posla od ubijanja, a odjavna špica najavljuje njegov povratak. Kada i u kakvom obliku, ostaje da vidimo.

Do tada, pogledajte Spectre u Areni Cineplax.

 

 

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link