Film

Filmovi zbog kojih u Areni nestaju karte

Početak 2016. godine obeležili su odlični filmovi zbog kojih su sale u novosadskoj Areni ovih dana uvek pune. Za neke filmove se traži karta više, a zima je pravo vreme da sa najboljom prijateljicom, partnerom, bratom ili mamom odete u bioskop i uz kokice uživate u filmskim ostvarenjima o kojima priča ceo svet. Evo 4 filma zbog kojih su bioskopi u Srbiji puni.

Krid: Rađanje legende (Creed)

Uloga Rokija Balboe sigurno je proslavila Silvestera Stalonea, a ove godine on se ponovo vraća na filmsko platno u istoj ulozi. Ovo je nastavak price o nesalomljivom bokseru i njegovom velikom prijatelju Apolu Kridu.

Adonis Džonson je sin Apola Krida koji nikada nije imao priliku da upozna svog oca. On odlazi kod Rokija koji je bio dugogodišnji prijatelj Krida i traži od njega da ga trenira. Nakon premišljanja, Roki pristaje, i kreće avantura u kojoj nije dovoljna samo fizička snaga već je potrebno imati i um i srce pravog igrača.

Režiser je Ryan Coogler, a pored Stalonea uloge tumače i Michael B. Jordan i Tessa Thompson.

Na repertoaru u Areni Cineplex je u sledećim terminima:

Sala I – 17.50, 20.15, 22.35

Džoj (Joy)

Ovo je priča bazirana na istinitim događajima i životu Joy Mangano, žene koja je sama izgradila svoju kompaniju i postala milionerka. Joy je mlada devojka koju igra Jenifer Lawrence prinuđena da brine o velikoj porodici, bez ičije podrške. Svoj talenat stavila je po strani kako bi bila tu za svoje najbliže, ali ipak pronalazi vreme da napravi svoj izum koji će postati svetski hit. Joyinog oca igra Robert De Niro, a osim njega, zvezda filma je i Bredly Cooper. Ovo je film koji će vas naterati da se zapitate pratite li svoje snove, i želite li nešto dovoljno jako. Joy poručuje da ništa nije nemoguće.

U Areni Cineplex film možete pogledati u sledećim terminima.

Sala VI – 18.15, 20.30

Podlih osam (The Hateful Eight)

Dugoočekivani 8. po redu film Quentina Tarantina potpuno je drugačiji od poslednje Đanga, a opet ćete videti tanku nit koja ih povezuje. Savršena doza humora, sarkazma, ironije, odlične akcije, lepih kadrova, i neočekivanih zapleta čine ovaj vestern odličnim filmom za zimu. I glumačka postava dovoljno govori o kvalitetu, pa su tako uloge poverene Samuel L. Jacksonu, Kurt Russellu i Walton Goggins. Odlutaćete do malog gradića u Coloradu, vratite se u period Građanskog rata u Americi i uživati u snežnim olujama i prelepim prizorima.

Film pogledajte u Areni Cineplex u sledećim terminima.

Sala III – 18.30, 21.30

https://www.youtube.com/watch?v=gnRbXn4-Yis

Povratnik (The Revenant)

Hoće li Leonardo Di Caprio konačno dobiti Oskara, čini se da je najvažnije pitanje koje se odnosi na ovaj film. U naše bioskope još nije stigao, ali prema kritici stranih medija može se reći da ćete ga ili obožavati ili ćete se truditi da ga odmah zaboravite. Film je baziran na istinitoj priči i prati borbu Hju Glasa kojeg su nakon napada medveda članovi njegove lovačke družine ostavili da umre u šumi. Borba sa prirodom, vremenom, snegom i olujom, ljubav prema porodici, i volja za životom čine ovu dramu pravom dramom, a želja za osvetom je ono što održava u Glasa u životu.

Režiser Alehandro Gonzales Injaritu već je dobio jednog Oskara, a ostaje da vidimo hoće li Leonardo ove godine imati vise sreće. U naše bioskope stiže 21. januara.

Pogledajte 10 novih filmova koji uskoro stižu

 

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link