Magazin

Novi detalji u slučaju devojke žigosane ustaškim simbolom

“Devojka koju je u sredu drug iz odeljenja prvog razreda zadarske Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole ‘žigosao’ vrućim upaljačem i ‘upisao’ na ramenu znak slova ‘U’, na svom Facebook profilu, na naslovnoj fotografiji, ponosno pozira u majci s ustaškim simbolima, gde je prvi kvadratić na hrvatskom grbu bele boje”, otkriva moguću drugu stranu priče Zadarski.hr.

“Često je viđam u ustaškim majicama”

U tekstu se, na osnovu razgovora sa njihovim vršnajcima, zaključuje da je devojka dopustila ili zatražila od druga da joj na ramenu “upiše” slovo “u”.

Poznanica devojke rekla je da je često viđa u ustaškim majicama.

“Dečak nije mogao u jednom potezu da joj ostavi slovo “u”, bez da se ona trznula… pa tamo je bilo 20 učenika”, rekla je ona.

Ubrzo pošto su novinari u petak ujutro objavili devojčicinu profilnu slike sa Facebooka u majci s ustaškim simbolima, ta fotografija je obrisana i zamenjena je slikom sa cvećem u kosi.

Zadarska policija podnela je protiv učenika prijavu zbog telesne povrede, ali sa težom kvalifikacijom odnosno telesnom povredom iz mržnje.

Učenici se dogovorili?

Direktor škole Jozo Dragić je rekao da su deca kod njega u kancelariju došla sa časa, kad je profesorka primetila slovo ‘u’ na ruci devojke. Kaže da su ga preklinjalii da ništa ne preduzme, jer su oni prijatelji i da zbog toga nije odmah kontaktirao policiju..

“Eno ih i sad, sede zajedno u razredu, nasmejani i raspoloženi. Nekoliko puta sam bio u tom razredu, više puta pitao devojku kako je, da li se boji i rekla je da je sve dobro i da nema nikakv strah.”

Psiholog Mirjana Nazor ne isključuje da su se devojka i njen drug oko svega dogovorili

“Osnovni problem je problem što kod dece od 14 ili 15 godina teško možete proceniti šta za njih ima neku političku težinu u smislu ideologije. Oni su u uzrastu kada se bune protiv autoriteta i izazivaju rekacije od starijih, neretko žele da ih šokiraju da bi skrenuli pažnju…U svakom slučaju, ako su hteli pažnju dobili su je, a sigurna sam da im sve preselo kad su se u priču uključili mediji i policija”, zaključila je ona.

Na času žigosao drugaricu i druga ustaškim simbolom

OGLAS

PARTNERI SAJTA


15 Shares
Share via
Copy link