zigosao-drugaricu-ustaskim-simbolom
FOTO: ARIF SITNICA/ZADARSKI LIST
Magazin

Na času žigosao drugaricu i druga ustaškim simbolom

U zadarskoj Ekonomsko – birotehničkoj i trgovačkoj školi na Puntamici juče je jedan učenik prvog razreda srednje škole žigosao drugaricu i druga ustaškim simbolom. On ih je užarenim predmetom u obliku slova ‘U’ opekao i doslovno žigosao. Sve ovo se dogodilo za vreme časa.

Opekotine na ruci i vratu

„Taj učenik je sedeo iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova ‘U’. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više puta, a isto tako je opekao još jednog dečka koji je sedeo do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je: „Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša“, ispričala je 15-godišnjakinja, koja je u školu na sastanak s direktorom stigla s ocem Ademom Shalom.

Bilo mu je dosadno

Sastanak je organizovan zbog nemilog događaja koji se dogodio juče ujutro u vreme nastave. Na pitanje zašto je to učinio, ispričala je da joj je rekao da je to uradio jer mu je da mu je bilo dosadno te da mu je to zezancija.

„Prvo nisam smela da kažem profesorki šta se desilo jer mi je jedna devojka iz odeljenja zapretila da će me povrediti i obesiti ako ikome kažem jer se to radi drukerima. Ali kad smo došli na čas fitzičkog, tamo sam bila u odeći kratkih rukava i profesorka je primetila kako imam opekotinu na ruci i upitala me šta je bilo. Tada sam rekla šta se dogodilo, pa nas je sve zajedno poslala kod pedagoga koja mi je namazala ruku i nazvala razrednu“, ispričala je vidno uplašena učenica koja je poslepodne bila kod doktora gde joj je rečeno kako će trag ovog žigosanja ostati zauvek na koži.

zigosao-drugaricu-ustaskim-simbolom-1jpg
FOTO: ARIF SITNICA/ZADARSKI LIST

Uz nju je u školi bio i njen otac Adem Shala, istaknuti član albanske zajednice u Zadru koji je revoltiran ovim nemilim događajem o svemu obavestio medije.

„Mene čudi kako to da niko iz škole nije zvao policiju ili Hitnu pomoć?! Naime, reč je o dvoje učenika koji su povređeni užarenim predmetom i kojima je rečeno da su ustaše. Imao sam već slučaj da je starija ćerka, koja je takođe išla u ovu školu, s nastave došla krvava kući i ni tada niko nije zvao policiju ni Hitnu. Problem je u celoj školi. Zašto ne zovu Hitnu pomoć ili ne prijave policiji kad se dogode ovakve stvari? Ne razumem šta se događa u školi“, rekao je vidno uzrujan otac.

Škola nije zvala ni policiju ni Hitnu

„Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Oni su se izmirili jer to nije bio tako veliki incident. Nakon događaja nismo odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim satima, neposredno nakon događaja, izmirili. Takođe, na sastanku s roditeljima su opet svi izneli svoju priču, a učenik koji je to učinio se izvinio“, rekao je direktor škole Jozo Dragić.

Zašto je Hrvatska prva na listi „najglupljih zemalja sveta“, te da li smo i mi opravdali očekivanja

Izvor: Zadarski.hr

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku