Magazin

Nove žrtve samozvanog doktora Miroljuba Petrovića

Slavčo Petrov (31), koji je preminuo od tumora na mozgu, a šarlatan Miroljub Petrović mu je obećavao da će ga lečiti tinkturama za veliki novac i odvraćao ga od odlaska lekaru, o čemu je svedočila njegova sestra Biljana, nije jedina žrtva na kojoj je Petrović hteo da zaradi.

Pošto je Slavčova sestra Biljana ispričala za “Blic” kako je njenog brata Miroljub Petrović “lečio” tako što mu je prodavao tinkture i naplaćivao 120 evra dan boravka u svom centru u selu Petrovac, “Blicu” su se javile i druge žrtve ove prevare.

Petrović je, inače, samozvani stručnjak za sve i svašta, koji je na svojim predavanjima, između ostalog, škole predstavlja kao “debilane”, dilere droge bi da šalje “pod mač, bato”, a smatra i da žene nekad treba udarati.

Bojan Savić (39) iz Beograda ispričao je kako je u martu 2018. ostao bez prijatelja i kolege Marijana Batovca (41), koji je izgubio bitku sa rakom pankreasa.

Identičan odgovor

Marijan se, kao i Slavčo, priča Bojan, obratio putem mejla Miroljubu Petroviću za savet. Ova prepiska otkrila je da, nezavisno od vrste i težine bolesti, Petrović svima koji mu se obrate šalje identičan odgovor. Bojan kaže da je Miroljub i njegovom drugu napisao da “ni slučajno ne ide na operaciju”.

“Problem može brzo i uspešno da se reši ako se budete pridržavali programa ozdravljenja koji ću vam izneti. Potrebno je da započnete program čišćenja i jačanja organizma korišćenjem ceđenih sokova i sirove biljne hrane, kao i uzimanjem biljnih preparata (tinktura)”, napisao je Petrović.

Zatim je, kao i Biljaninom bratu Slavču koji je imao tumor na mozgu, napisao identične recepte za sokove i ponudio na prodaju svoje tinkture čoveku obolelom od raka pankreasa.

– Kada se Marijan razboleo od tumora pankreasa, pokušao je da se izleči alternativnom medicinom i Miroljubovim budalaštinama, pošto su mu rekli da je slučaj težak za operisanje. Možda je mogao da ide na zračenja, ali je želeo da proba alternativu. Od juna do oktobra se dopisivao sa Petrovićem. Smršao je jer nije jeo meso po Petrovićevoj preporuci i kada je shvatio da Miroljubova “terapija” ne vodi ničemu, pokušao je još neke stvari, a među njima je i kvantna medicina i tada je otišao i kod nutricioniste – kaže Bojan.

Opet krivi demoni

Kada je Marijan Petroviću napisao da je bio na kvantnom pregledu i da je išao kod lekara u bolnicu, Petrović je krenuo da za njegovo stanje krivi demone, isto kao i u slučaju Slavča.

“Nalazi su bolji nego što su bili, a bili bi još bolji da niste išli kod polupanog nutricioniste koji vam je dao da se trujete leševima mrtvih bolesnih životinja, i da niste išli na to okultno merenje navodnim uređajem kojim prizivate demone”, piše u odgovoru Petrovića Marijanu Batovcu, koji je on prosledio Bojanu Saviću.

miroljub-petrovic-sms

Prema Bojanovim rečima, Marijan je Miroljuba kontaktirao u maju, a nakon mejla čuli su se i telefonom, nakon čega je pacijent naručio tinkture od Petrovića. Prema Bojanovim rečima, Petrović je ponudio bolesnom čoveku da boravi u njegovom centru po ceni od 150 evra za dan.

Suočavanje: Petrović vikao na sestru preminulog mladića

Biljana Jovanović, sestra preminulog Slavča Petrova, i Miroljub Petrović gostovali su juče u emisiji “Jutro sa Jovanom i Srđanom” na TV Prvoj. Biljana je u emisiji je ponovila ono što je ranije rekla za “Blic”, da im je Petrović savetovao da ni slučajno ne idu kod lekara kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi sestra, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu.

Iako je Biljana u emisiji rekla da ne krivi direktno Petrovića za smrt brata, činjenica je da je on, lažno se predstavljajući, ozbiljnu bolest njenog brata lečio “sokovima, šetnjom i molitvama”, savetima preko mejla, ali i u njegovom centru, gde im je dan naplaćivao 120 evra.

Međutim, Petrović je rekao da nije istina da naplaćuje lečenje, niti svoje tinkture, kao i da nije porodici rekao da može da ga izleči. Petrović je pritom vikao na sestru preminulog mladića. Biljana je, međutim, još jednom ponovila da je njen brat za pet ili šest dana lečenja u njegovom centru platio po 120 evra dnevno.

– Ne želim više da razgovaram na ovu temu s vama. Ja sam lično kupovala, po tinkturi sam plaćala 700-800 dinara – kazala je ona.

Nakon emisije Biljana je ispričala za “Blic” da se nadala da će kod Petrovića videti bilo kakvu emociju, međutim to se nije dogodilo.

– Kada sam ga pitala zašto nije želeo da vidi mog brata, rekao je: “Nisam imao vremena, čoveče, znaš li ti koliko ljudi mene zove” i pobegao kao i uvek – kaže ona, i dodaje da će uz konsultaciju sa mužem podneti protiv Petrovića krivičnu prijavu.

Šarčević: Inspekcija u institutu

Mladen Šarčević, ministar prosvete, kaže za “Blic” da će Ministarstvo uputiti inspekciju u Petrovićev Institut za prirodnu medicinu. U Ministarstvu navode da Petrovićev institut nije akreditovan u Srbiji kao visokoškolska ustanova, ali rad može da im bude dozvoljen ako su akreditovani u SAD i drže samo onlajn predavanja. “Tražili smo tu informaciju iz SAD”, kažu u Ministarstvu. Institut, inače, za 950 evra nudi diplomu “doktora prirodne medicine”.

Sada kada je izazvao tragediju, da li je Miroljub Petrović i dalje smešan?!

119 Shares
119 Shares
Share via
Copy link