Magazin

Veliki Novak Đoković pomaže decu poginulih rudara iz Sokobanje sa 20.000 €

novak-djokovic
FOTO: TANJUG/AP

Suma prikupljena od ulaznica za humanitarnu predstavu „Brod plovi za decu rudara“ u MTS dvorani, čiji je cilj bilo prikupljanje sredstava za decu rudara stradalih u rudniku Soko u Sokobanji, duplirana je iznosom koji su duplirali Novak Đoković Fondacija i Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, saopštila je Fondacija.

Predstava „Brod plovi za decu rudara“ prikupila je gotovo 20.000 evra, a SPC i Đokovići doniraće još po 20.000 evra, prenose mediji, piše Mondo.

Projekat je rezultat inicijative glumaca Gorice Popović, Svetlane Cece Bojković, Tihomira Stanića, Anite Mančić i Jelene Stupljanin, a podržale su ga Novak Đoković Fondacije i Patrijaršija SPC, brojne kompanije, medije i pojedinci.

– Zadovoljstvo nam je što smo bili deo ovog humanitarnog iskustva i što smo dali svoj doprinos. Naročito nam je drago što su se odazvale i druge kompanije i organizacije, na čelu sa Patrijaršijom SPC. Nadamo se da će ova inicijativa poslužiti kao inspiracija svima nama da nastavimo da se ujedinjujemo oko važnih društvenih tema – poručila je nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije Maja Kremić.

– Srećan sam što imam ovakve prijatelje. Crkva će nastaviti da i ubuduće brine o ovoj deci i da uvek, u granicama mogućnosti, učestvuje u čovekoljubivim akcijama – izjavio je patrijarh Porfirije, koji se tim povodom oglasio i na Instagramu.

Novak Đoković kupuje zemlju u Crnoj Gori, ulaže 300 miliona evra u golf terene?

322 Shares
322 Shares
Share via
Copy link