Magazin

Novak Đoković kupuje zemlju u Crnoj Gori, ulaže 300 miliona evra u golf terene?

novak-djokovic-dijana-srdjan
Foto: Instagram/Srđan Đoković

Srpski teniser, ujedno i najbolji igrač sveta, Novak Đoković, navodno planira da kupi zemlju u Crnoj Gori, a pritom i da uz pomoć investicionog fonda iz Emirata, uloži preko 300 miliona evra za izgradnju golf terena sa 18 rupa, uz hotelske i ostale sadržaje, navode „Vijesti„.

Naime, kako tvrdi ovaj crnogorski mediji, Đoković se već sastavo sa zastupnicima NVO „Jaz – Mrčevo polje“, koja okuplja više od 600 Grbljana, a koji su vlasnici 2,2 miliona kvadrata zemlje.

Đoković navodno želi da kupi ogromne zemljišne posede u zaleđu Jaza, na kojima bi mogao da gradi golf teren, a takođe i hotel uz sav propratni sadržaj, a sve uz pomoć investicionog fonda iz Emirata.

Više izvora je potvrdilo za „Vijesti“ da je prvi reket sveta krajem januara u Budvu došao kako bi se uverio u potencijale lokacije Mrčevo polje, a da prema njihovim navodima on je takođe već i obavio prve razgovore sa svim pravnim zastupnicima oko potencijalne kupovine zemlje i to na večeri kod gradonačelnika Budve, Marka Carevića.

Takođe, iz Crne Gore navode i da će celokupni projekat premašiti cifru od 300 miliona evra, koliko su spremni da ulože u ovu zemlju kako bi turizam podigli na što veći nivo.

Međutim, problem bi mogla da pravi činjenica i da predstavnici gorepomenute NVO ne žele da se turizam u ovoj oblasti zasniva na hotelijerstvu i sadržajevima sličnih afiniteta, već isključivo kao projekat turističkog kompleksa visoke kategorije.

Podsetimo, Novak Đoković se trenutno nalazi u Dubaiju gde će učestvovati na svom prvom turniru u 2022. godini.

BBC „isekao“ Novakov intervju, donosimo delove koji nisu emitovani

Čitajte Luftiku na Google vestima

11 Shares
Share via
Copy link