Uncategorized

North Face odbio da proda jakne kao božićni poklon za radnike naftne kompanije

north face jakne naftna industrija

Poznata modna marka North Face odbila je da proda svoje jakne kompaniji iz naftnog sektora, koja je htela da ih pokloni radnicima kao božićni poklon. Zvaničnici modne kuće kažu da je u pitanju kompanija iz industrije fosilnih goriva, a koja se kosi sa njihovima standardima o održivom razvoju i zaštiti životne sredine.

Teksaška kompanija Innovex Downhole Solutions, koja nudi servisne usluge naftnim i gasnim firmama, želela je da svojim radnicima za Božić pokloni jakne globalnog brenda North Face sa svojim logotipom, ali je ovaj prozvođač odeće i obuće odlučio da odbije narudžbinu.

Slučaj je otkriven kada je Adam Anderson, direktor kompanije registrovane u Hjustonu, objavio pismo upućeno kolegi Stivu Rendlu, koji predvodi kompaniju VF Corporation, vlasnika brenda North Face.

Rekli su da ne mogu da nam isporuče jakne jer smo servisna kompanija u sektoru nafte i gasa, naveo je Anderson u pismu.

On je istakao da je odluka brenda ironična, jer su jakne izrađene od naftnih i gasnih proizvoda, kao i da iza svega stoji namera ovog proizvođača obuće i odeće da se promoviše u javnosti.

Trebalo bi da budemo zahvalni na onome što nam omogućavaju nafta i gas jer bez njih ne bi bilo tržišta za vaše proizvode, poručio je direktor ove firme iz naftnog sektora.

On je naveo da su ljudi zabrinuti zbog emisija CO2 izazvanih sagorevanjem fosilnih goriva, i priznao da je ovo gas sa efektom staklene bašte. Ali, kako je dodao, male emisije CO2 izazivaju mali porast globalnih temperatura.

Klimatski katastrofičari koji tvrde da ćemo trpeti dramatične posledice ovih promena strašno greše i ne shvataju kako nam jeftina energija, kakvu pružaju nafta i gas, može pomoći da se prilagodimo na klimatske promene koje se stalno dešavaju, poručio je on, a preneo portal Balkan green energy news.

North Face nije komentarisao ovo pismo, ali je, kako prenose svetski mediji, naveo da detaljno analizira narudžbine kako bi se osiguralo da su u skladu sa njihovim ciljevima i obavezama u vezi sa održivim razvojem i zaštitom životne sredine.

U odeljku u kojem objašnjava šta shvata kao odgovornost kompanije, na zvaničnom sajtu, North Face je obećao da će štititi sredinu u kojoj živimo, igramo se i radimo, kao i da će promeniti svoj način prozvodnje kroz poboljšanje ekoloških performansi i društvene odgovornosti u lancu snabdevanja.

U svojim promotivnim materijalima, ova kompanija navodi da zabranjuje prodaju odeće industriji oružja, duvana i industriji zabave za odrasle kako bi zaštitila identitet brenda.

Srbija postaje rudarski Eldorado: Svaka kompanija koja poželi da kopa dobiće dozvolu

Bojana Savić

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

172 Shares
172 Shares
Share via
Copy link