Čuli ste za novosadske žurke na ledu, ali nikada niste prisustvovali ovakvim žurkama. Mi smo bili upravo na ovakvom partiju, na ledu, na Spensu i za vas prenosimo utiske.

Ovog vikenda je otvorena sezona žurki na ledu na novosadskom Spensu. Kakva je razlika između uobičajnih termina za klizanje i ovog koji od 22 časa do ponoći? Otišli smo i uverili smo se. Na početku je sve kao i u običnim terminima, mada ima mnogo više ljudi. Još jedna razlika koju smo uočili, a to je da Novosađani dolaze sređeni na klizanje, šminka i suknjice su bile neizostavni kod nekih Novosađanki. Ono što smo još primetili je da dolazi više zaljubljenih parova koji su odlučili da provedu subotnje veče romantično, na ledu, kao u filmovima.

nocno-klizanje-novi-sad-spens
Foto: Jovana Rakić

Nismo primećivali druge razlike u odno su na dnevne termine, sve do jednog momenta, dok se nije uključila glasna muzika i isključila svetla. Tad na scenu izlazi DJ koji pušta hitove sve do ponoći. Mrak i disco lights dodatno dočaravaju atmosferu. Oni koji znaju bolje da klizaju izvode performanse na ledu. To je bio znak da je žurka počela.

Nemojte se iznenaditi, ako u nekom momentu DJ pusti hit Elitnih odreda ili Seke Aleksić, jer na ovakoj žurci ništa vas ne sme iznenaditi. I dok se vrte tako hitovi narodnjaka, ali i strani hitovi, raznobojna svetla se pale, a vi se nadate da vas neko neće srušiti, zbog toga što vas nije video u mraku. Mada, situacija kada neko padne i nije toliko loša, jer se događa i najboljim klizačima, a uvek će biti ljubaznih Novosađana koji će vam pomoći da ustanete. Ko zna možda baš takav sled okolnosti vam donese nova poznastva, a možda baš bude ljubav na prvi pad, to jest pogled.

spens-ledena-dvorana-klizanje-nocu
Foto: Jovana Rakić

Neki Novosađanki nakon ovakve žurke koja se završava u ponoć nastavljaju dalje da partijaju po klubovima, dok je drugima žurka na ledu bila sasvim dovoljna da se lepo provedu subotom uveče.

Sve smene za klizanje, cene i radno vreme

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here