Jesen 2017. godine u Novom Sadu neće biti nimalo dosadna, a očekuje nas mnoštvo zanimljivih, edukativnih i zabavnih programa i manifestacija. Počevši od fantastičnog i kod nas dosad neviđenog pozorišnog festivala Synergy, preko nekoliko jesenjih sajmova do Serbia Fasion Week-a i Novosadskog jazz festivala. Pročitajte kojih deset događaja u Novom Sadu ne smete propustiti ove jeseni.

Pozorišni Festival Synergy

synergy-festival

Od 2. do 6. oktobra u dva novosadska pozorišta biće održan međunarodni pozorišni festival nacionalnih manjina pod nazivom Synergy.

Prvi dan festivala rezervisan je za predstavu “Grobnica za Borisa Davidoviča”, a Novosađani će moći da pogledaju i predstave državnog jevrejskog pozorišta iz Bukurešta, ruskog dramskog pozorišta iz Astane (Kazahstan), srpskog pozorišta u Budimpešti (Mađarska), turskog teatra iz Skoplja (Makedonija), ansambl “Mikloš Tompa” iz Targu Mureša (Rumunija) i ansambl “Danica” iz Salcburga (Austrija).

Festival je osmišljen tako da okupi profesionalne pozorišne umetnike koji u sredinama u kojima žive, stvaraju na jezicima nacionalnih zajednica kojima pripadaju.

Kada: od 2. do 6. oktobra Gde: Srpsko narodno pozorište i Novosadsko pozorište

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here