Magazin Srbija

Nišlija najjeftinijim trikom danima pelješio market: Plaćao samo ćevape, a iznosio i 2 kile buta

Mesara

Jedan Nišlija, inače menadžer restorana, danima je potkradao obližnji market. Zaposleni su muku mučili da otkriju kradljivca, a ni kamere im nisu bile od  velike pomoći.

Prema svedočenju kasirke Marije, zaposleni su vrlo brzo ustanovili da im svakog dana nedostaje dva do tri kilograma mesa. Prvo su posumnjali na mesara, ali on nije bio krivac.

Zatim je otkriveno nešto što je šokiralo sve radnike u prodavnici.

– Menadžeri su odlučili da pratimo potrošače. Gledali su ko kupuje najviše mesa. Nekoliko dana posle upozorenja, otkrili smo lopova! Čovek je kupio kilogram buta, a kad sam uzela kesu da otkucam bar-kod, videla sam da je mnogo teže i da u njoj ima više od kilogram mesa – priča kasirka za Kurir.

Kada su otvorili kesu videli su da je u njoj i drugo meso! Kupac je rekao da se mesar zeznuo. Tad je platio i tako je prošlo. Ali onda su se svi u prodavnici zapitali kako je moguće da se ovo desilo njima pred očima.

Motali su film unazad, pogledali su kamere i ništa im nije bilo jasno. A onda su počeli da ga prate. Iako ispočetka zbunjeni, radnici su ubrzo razotkrili kako im je nestajalo meso u ogromnim količinama.

– Svakog dana je taj čovek, menadžer obližnjeg kafe – restorana dolazio u radnju, ode do mesare i traži, recimo, 20 ćevapa. Mesar mu spakuje u papir, pa u kesu i na kesu zalepi bar-kod sa cenom. Onda traži kilogram buta, mesar isto uradi – spakuje u papir, pa u kesu, pa na to nalepi stiker s cenom. Tako uzme nekoliko različitih vrsta mesa, a onda stane sa strane gde ga ne vidi kamera, uzme kesu gde su ćevapi i ubaci u kesu gde je but. I zaveže kao što je mesar zavezao.

– Na kesi ostane samo jedna cena, samo cena buta, a unutra su u stvari i ćevapi! Kad dođe na kasu, ja samo otkucam to što vidim – jedan bar-kod. Tako je mogao da radi koliko hoće. Posebno kad je gužva, pa kad ima mnogo ljudi na kasi, ko će da obrati pažnju i gleda šta je sve u kesi. Dnevno je krao dva do tri kilograma mesa” – priča Marija.

Kako ona kaže, da je stavio kilo buta u dve kile ćevapa, na primer, ne bi nikad primetili toliku razliku, jer je mala razlika između dva kilograma i tri kilograma.

Ali on se baš osilio pa je u kilogram ćevapa trpao tri kila buta.

I tako su ga i uhvatili.

Naravoučenije? Treba kraduckati, po receptu bivšeg nam ministra Velje.

Komšija ukrao detetu ponije, 8 meseci ih držao u podrumu

Čitajte Luftiku na Google vestima

oznake
92 Shares
Share via
Copy link