Balkan Magazin

Nina Badrić odgovorila na prozivke da, umesto što kuka, ode u nadnicu da vadi krompir

Nina Badrić je u poslednje vreme bila prava “glasnogovornica” muzičke industrije, pošto je u više navrata skretala pažnju javnosti na težak položaj pevača i muzičara, jer im je zbog pandemije koronavirusa onemogućeno da nastupaju i zarađuju.

Ona se pre nekoliko dana javno obratila vlastima Hrvatske i zamolila ih da što pre omoguće pevačima da počnu da rade, nakon čega je dobila javnu ponudu za posao od jedne žene.

Naime, žena je u komentaru ispod njene objave na Fejsbuku ponudila posao pevačici – da dođe kod nje u nadnicu i vadi krompir za 300 kuna dnveno (4.700 dinara).

Nina je ovo shvatila kao ismevanje njene trenutne situacije i situacije u kojoj se nalaze njen kolege muzičari, koji zbog korona virusa nema nastupe već skoro pola godine, što znači da nemaju ni zaradu.

Upravo iz toga razloga ona se oglasila putem svog Instagram naloga, sa jednom kratkom porukom za sve ljude koji se šale sa njenom situacijom, naravno po njenoj proceni.

– Naslađivati se nad bilo čijom nevoljom poraz je ljudskosti – kratko je napisala u objavi, zbog čega je dobila podršku svojih koleginica.

Inače, na pitanje jedne ženske osobe na Instagramu: “Nina, ništa od krompira znači?”, Badrićeva je sa smajlijima odgovorila:

– Kopala sam do 7, sad idem u berbu lavande.

Podsetimo, izvesna žena iz Hrvatske Nini je poručila sledeće:

– Evo za par dana vadimo krompir, trideset hektara, okolina Bjelovara, i potrebni su nam nadničari, 300 kuna (4696 dinara) plaćamo po danu. Molim vas iz redakcije da javite dotičnoj ako hoće da radi. Može povesti i Maju (Maju Šupu), Severinu, modnog mačka (Marka Grubnića) i sve ove što su uzeli pomoć od 4000 kuna (62613 dinara). Samo joj poručite da ne dođe u onoj dizajnerskoj haljini od 14 tisuća kuna (219145 dinara), što se hvalila pre par meseci, jer bilo je kiše ovih dana i dosta je blatnjavo.

Ovo je Ninina poruka koja je izrevoltirala određene ljude.

– Ovo nije hobi, ovo nije šala. Od ovog posla zavisi egzistencija jako puno ljudi, a mnogi su zbog toga ostali gladni i krpe nekako kraj sa krajem. Molim Ministarstvo da se oglasi po pitanju nas muzičara i da nam otvori mogućnost, bilo kako, naravno pod svima merama jer je zdravlje nabitnije, da ponovo počnemo da radimo – zamolila je Badrićeva.

View this post on Instagram

Otočko stanje uma 🙃

A post shared by Nina Badrić (@badrich) on

Osim nje, o trenutno teškoj situaciji u kojoj se nalaze svi muzičari progovorila je i bivša članica grupe “Colonia”, Indira Levak, koja je rakođe apelovala na vlasti svoje države da omoguće rad pevačima.

Izvor: Telegraf

Srpska estrada traži pomoć od države

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Pa malo je i sramota toliko javno kukati, kad su ljudi na svim poljima u problemu. Svi se snalazimo, menjamo poslove, radimo od kuce, pa organizujte online koncert ako nista drugo.

OGLAS

25 Shares
Share via
Copy link