Koronavirus Magazin

Srpska estrada traži pomoć od države

srpska estrada
Foto: Kurir; Opanak.rs

U prvom paketu mera pomoći, koje je Vlada donela zbog ekonomskih posledica pandemije koronovirusa, bili su obuhvaćeni i estradni umetnici.

Međutim, kako tvrde iz Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije, tim paketom mera bili su obuhvaćeni samo samostalni estradni umetnici, ali ne i estradno-muzički izvođači i saradnici.

U dopisu koji je upućen Ministarstvu finansija izražena je zahvalnost što su prvim paketom mera bili obuhvaćeni samostalni estradni umetnici, napominje se da se te mere nisu odnosile na estradno-muzičke izvođače i saradnike i zatraženo je da drugim paketom mera budu obuhvaćeni svi oni.

Navodi se kako je Sindikat već informisao Ministarstvo da su estradno-muzički izvođači i saradnici u težem materijalnom položaju od drugih kojima je pružena pomoć, jer sami uplaćuju doprinose za socijalno osiguranje, a u vreme pandemije ne ostvaruju nikakve prihode.

Izvor: 021.rs

Građani zatvoreni, a odabrana grupa se veseli na koncertu Ace Lukasa (VIDEO)

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


26 Shares
Share via
Copy link