Beograd Vesti

Nacisti ugasili Večnu vatru na Groblju oslobodiocima Beograda i ostavili sramnu poruku

Spomenik Večnoj vatri na Groblju oslobodiocima Beograda oskrnavili su protekle noći nepoznati počionioci, ugasivši plamen koji su sredinom meseca na svečanoj ceremoniji upalili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, javila je agencija Sputnjik.

Vandali su spomenik polili bojom i ugasili, a na njemu su ostavili kutiju od boje s natpisom “Oslobodioci? Ne, nikada!”, a ispod toga precrtani srp i čekić.

Ambasada Rusije u Beogradu je ocenila da se radi o očiglednom ciničnom pokušaju svrstavanja Srbije u niz onih evropskih zemalja u kojima je rat protiv monumenata antifašistima i prepisivanje istorije, na veliku žalost, dobio sistemski karakter.

Ruska ambasada ne isključuje mogućnost da su “marginalni otpadnici, koji su počinili taj plašljiv zločin” delovali po nalogu spolja.

“Računalo se na to da se na taj način unese razdor u bratske odnose između naših naroda. Sigurni smo da to u Srbiji neće proći”, poručila je Ambasada, koja je pozvala rukovodstvo Srbije, nadležne državne organe, vlasti Beograda, kao i SUBNOR da hitno reaguju.

Neonacisti oskrnavili Grobnicu narodnih heroja na Kalemegdanu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
158 Shares
158 Shares
Share via
Copy link