Magazin

Nenad Čanak izveštač iz Ukrajine, da vidi i da bude viđen (FOTO, VIDEO)

nenad-canak_
PrtSc: Twitter/@XXLTulip

Nenad Čanak, lider Lige socijademokrata Vojvodine zajedno sa bliskim saradnicima prešao je ukrajinsku granicu, bila je nekakva vanredna i bitna vest.

Namera mu je, kako je izjavio, da se iz prve ruke uveri kakva je stvarno situacija u toj zemlji u kojoj više od tri meseca bukti rat.

Pritom su i „zavisni“ i nezavisni mediji pažljivo pratili, da li je lider „ligaša“ uspeo da pređe granicu, pa su čekali, čekali, a potom odahnuli – „uspeo je“.

Nenad Čanak na svom Tviter nalogu jutros je podelio fotografiju iz Kharkiva, na ovaj način izveštavajući pratioce o stanju u Ukrajini, a sada je objavio i video opustošenog Harkova.

– Kharkiv, grad veličine Beograda. 40 km od ruske granice. 70% stanovnika se (privremeno) iselilo. Radnje zatvorene. Svakodnevna raketiranja.

– Deo Kharkiva, Saltivka. Isključivo stambeni objekti, dve škole i klinički centar. Još se ne zna broj poginulih jer su pod ruševinama. Pre rata 450.000 stanovnika. Sada jedva da ima ikoga. Ruska vojska uništava sve pred sobom. Ne osvaja, ne oslobađa, jednostavno uništava.

Podsetimo, još ranije je Nenad Čanak izjavio da Srbija mora „snažno podržati“ nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine, posle odluke Moskve da prizna nezavisnost dve samoproglašene republike na istoku te zemlje.

Čanak je u pisanoj izjavi ocenio da slanje ruskih trupa na teritoriju Ukrajine znači „otvorenu objavu rata i izaziva niz tragedija za koje će odgovornost na kraju morati da snosi rusko rukovodstvo“.

„Ovim činom agresije, u punom svetlu je pokazano i sve licemerje ruskog rukovodstva, koje godinama, navodno, brani teritorijalni integritet Srbije po pitanju Kosova, a sada brutalno narušava teritorijalni integritet susednih država Ukrajine i Gruzije čineći upravo ono siledžijstvo za koje već godinama optužuje druge“, naveo je Čanak a prenela LSV.

Izvori: Danas/Luftika/ Tviter

Nenad Čanak otišao u Ukrajinu da svojim očima vidi šta se tamo dešava

Čitajte Luftiku na Google vestima

307 Shares
307 Shares
Share via
Copy link