Balkan Vesti

Dritan: Čanak za 500 € priča šta hoćeš – Čanak: Ne dajte Dritanu da pobegne

dritan i čanak
Printscreen Collage

Iznenadni verbalni rat između crnogorskog premijera Dritana Abazovića i novosadskog političara Nenada Čanka zabavio je unesrećeni narod u Srbiji i susednoj Crnoj Gori nakon izrečenih međusobnih uvreda.

Juče (19. avgust) je zbog potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom izglasano nepoverenje vladi koju je predvodio Abazović, a on je tokom skupštinske rasprave imao jedno vrlo interesantno izlaganje u kojem je pomenuo lidera LSV.

– To je narativ, pritislo se dugme da svi oni usmere svoju vojsku na mene i Vladu… Javlja se Nenad Čanak, date mu 500 evra po ugovoru, i on se javi svaki put da nešto kaže. I za 500 evra će reći šta god hoćete, sutra će vas hvaliti, sutra će reći Abazović je najbolji mogući političar – kazao je Abazović.

Takođe je rekao da bi uvek i u svakom trenutku ponovo potpisao Temeljni ugovor.

– Srušite Vladu, nikakav problem nije. Nisam išao da molim SPC za podršku. Da me nijedan čovek neće glasati, potpisao bih Temeljni ugovor – poručio je rnogorski premijer, sada u tehničkom mandatu.

Na ove prozivke reagovao je i prozvani.

– Splačina ljudska, jer da imam malo viška vremena tužio bih ga za klevetu, jer su to gluposti. Od koga sam ja dobio ikada pare? Molio bih da mi se to kaže – kazao je Čanak za Nova.rs, nekadašnji veliki protivnik Slobodana Miloševića, a danas veliki pobornik Vučićevog režima i održanja na vlasti crnogorskog političkog rekordera Mila Đukanovića.

Čanak je u nastavku izjave bio znatno oštriji, objašnjavajući kako je on još pre tačno 30 godina na Cetinju govorio o nezavisnoj Crnoj Gori i značaju njene nezavisnosti.

– To je bilo 1992. godine i od tada svaki put kada sam bio, govorio sam isto, a on (Abazović) je đubre jedno najobičnije pohlepno koje je prodalo ne samo sadašnjost i budućnost, nego i prošlost Crne Gore za svoje lične privatne kombinacije. On je bednik koji mora da završi na robiji ako ima iole pravde na teritoriji Zapadnog Balkana – uzvratio je Čanak još snažnije.

Čanak nije umanjio apetit već je svoj “cenjeni” stav izneo i na Tviteru, gde je za Abazovića napisao da je ni manje ni više nego “neprijatelj Crne Gore”.

“Kaže Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore da me ‘… crnogorska opcija dovodi u CG, pa mi daju 500 evra da ga vređam’, Dritan Abazović, po običaju laže. Niko me ne ‘dovodi’ u Crnu Goru i ne vređam nikoga nego samo kažem čemu sam svedočio”, napisao je Čanak.

Nedugo potom je objavio i video snimak gde šokantno poziva u lov na Dritana.

– Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na srcu – ne dajte mu da pobegne – rekao je zaigrani Čanak u pretećem video snimku.

Čanak je sam sve dovoljno rekao i uspešno ili manje uspešno demantovao prozivke upućene od strane Dritana Abazovića, ali ovaj vid pozivanja građana Crne Gore u lov na premijera sa najkraćim mandatom u istoriji je i više nego degutantan i na površinu izbacuje sve ljudske komplekse koje jedan čovek može nositi u sebi.

Čanak je sebe predstavljao čitavog života kao intelektualca i građanistu koji se bori protiv bilo koje vrste nacionalizma. Zapravo, sve se više čini kako jedini problem ima sa srpskim nacionalizmom dok su prihvatljivi i hrvatski i bošnjački, albanski i crnogorski, ukrajinski, američki… Selektivni borac protiv nacionalizma.

Pozivanje ljudi kojima je “Crna Gora na srcu”, svih njenih prijatelja i poslanika da ne dozvole Dritanu Abazoviću da pobegne je, na ovako izgovoren način, ni više ni manje nego potpirivanje crnogorskog nacionalizma, dodavanje ulja na vatru i pozivanje na ugrožavanje bezbednosti jednog pojedinca. To je neprihvatljivo za one koji se bave javnim poslom i aktivno se trude da utiču na javno mnjenje i glasačko telo bespredmetnim moralisanjem i agresivnom kritikom ispoljavajući teško razumljiv autošovinizam.

Dritan: Albanac, Bošnjak, Srbin, Crnogorac, Marsovac, Jugosloven… Šta je problem?! (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

366 Shares
366 Shares
Share via
Copy link