Srbija Vesti

Nenad Čanak otišao u Ukrajinu da svojim očima vidi šta se tamo dešava

nenad-canak-tamburica

Lider Lige socijademokrata Vojvodine, Nenad Čanak, zajedno sa nekolicinom bliskih saradnika, prešao je jutros (9. jun) ukrajinsku granicu. Ideja mu je da iz prve ruke dobije informacije o stvarnom stanju u zemlji u kojoj se već više od tri meseca odvija krvavi sukob izeđu Rusa i Ukrajinaca.

Prva destinacija, kako navode u LSV biće svakako Kijev, a plan mu je da poseti i ratom zahvaćena područja, da razgovara sa ljudima i lično se uveri šta se tamo stvarno događa, a ne da se sa stvarnim stanjem upoznaje iz medija.

– Priprema za taj put trajala je dosta kratko, oko desetak dana, jer je bilo potrebno srediti papire. Lista onih koji će putovati sa Čankom menjala se iz časa u čas, tako da je na put otišao samo sa najbližim saradnicima – kaže za Danas Bojan Kostreš, funkcioner LSV.

Kostreš podseća da Čanku nije prvi put da ide u ratom zahvaćena područja. Podseća da je bio i u Sloveniji tokom kratkotrajnog rata devedesetih, da je bio i u Tuzli kada je tamo bilo teško ući.

– Antiratne ideje uvek su kod njega bile prisutne – navodi Kostreš, a na pitanje koliko će Čanak sa saradnicima ostati u Ukrajini, odgovara da se to još ne zna.

Izvor: Danas

Brnabić komentarisala situaciju u Ukrajini, pa ekspresno dobila packu od Zaharove

1K Share
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap