Srbija Vesti

Stefanović odbacio optužbe za zaveru protiv Vučića, režimski mediji nisu prenosili konferenciju za medije

nebojsa-stefanovic
Foto: Marina Lopičić/Kurir

Ministar odbrane održao je konferenciju za medije, na kojoj nije dozvolio novinarska pitanja, a zanimljivo je da građani svog ministra nisu mogli da gledaju uživo u programu televizija bliskim aktuelnom režimu.

Ministar Stefanović obratio se javnosti zbog, kako je prethodno najavio na Tviteru, „serije izrečenih laži“ na njegov račun koje ga sumnjiče da stoji iza afere prisluškivanja predsednika Vučića i slučaja Jovanjica, odnosno iza povezivanja Andreja Vučića sa Koluvijinom farmom organske hrane na kojoj je nađena najveća plantaža marihuane u Evropi, kao i za saradnju sa grupom Velje Nevolje.

Oni koji stoje iza ovih tvrdnji, po rečima Stefanovića su pre svih Vladimir Đukanović, njegov partijski kolega i advokat Predraga Koluvije, zatim nekadašnji načelnik UKP-a koji je pravosnažno osuđen i izbačen iz MUP-a Ilija Milačić.

– Monstruozne laži, želim da zaštitim svoju zemlju, svoju porodicu i predsednika Republike i mog prijatelja od svih laži i manipulacija. Želim da kažem istinu i spreman sam da sve potvrdim i poligrafski da budem testiran. Najteže je izrečeno s ciljem da pokvare moj odnos sa predsednikom. Laž je da sam predvodnik grupe zaverenika. Istovremeno, spreman sam odmah da odem na poligrafsko testiranje. Nadam se da će to učiniti svi koji iznose laži o meni – započeo je svoje obraćanje ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Njega je u jednoj televizijskoj emisiji za izdaju države u korist stranih agentura optužio visoko pozicionirani pripadnik MUP-a Tomislav Radovanović.

– Naveo me je kao organizatora paralelnih struktura u ministarstvu. Za sve godine svog rada, ne da nisam rekao težu reč protiv predsednika, a kamoli da sam vodio grupu zaverenika. Ove besmislice će morati da objasni pred nadležnim državnim organima – naveo je ministar na svojoj konferenciji u Domu Vojske.

Govorio je o slučaju Jovanjica i poručio da će o svemu odlučivati sudovi ove zemlje, još jednom iznevši demanti da su u ceo slučaj upleteni Aleksandar i Andrej Vučić.

– Protiv okrivljenog Koluvije se vodi postupak za narko trafiking, a sud će odlučiti da li je kriv ili nije. Ja sam bio taj koji je izašao prvi pred medije, nakon nekoliko dana provera, i rekao da ni Aleksandar ni Andrej Vučić nisu imali veze sa Jovanjicom. Isto to su rekli i policijski službenici koji su vodili istragu. Drugo, moram da istaknem da očekujem da se otkrije ko je pokušao da utiče na Koluviju da optuži brata predsednika, spreman sam da prvi odgovaram na ova pitanja – istakao je Stefanović.

Ministar uverava javnost da je Ilija Milačić izneo neistine o njegovom poznanstvu sa pripadnicima klana Veljka Belivuka.

– Osuđeni bivši pripadnik MUP Ilija Milačić izrekao je brutalne laži. Belivuka i bilo kog člana klana nisam nikada upoznao, ni lično ni preko posrednika ga nisam kontaktirao. Zašto se sada pokreće hajka? Oni koji jesu imali kontakte sa njim, sedeli u beogradskim kafićima, održavali komunikaciju „Skaj aplikacijom“, pokušavaju da sakriju svoju krivicu i prebace na sve druge samo da oni ne odgovaraju. Radi se pre svega o Aleksandru Papiću, za kog sam utvrdio da pokušava da mi bude blizak da ostvari svoje ciljeve – kazao je ministar.

Odgovorio je i na optužbe Vladimira Đukanovića koji ga direktno optužuje za pokušaj državnog udara i saradnju sa stranim službama.

– Ne mogu da pređem preko toga. Ne znam na osnovu čega jedan pravnik i član visokog saveta sudstva ima ideju da izriče ovako teške optužbe. Đukanović nije običan novinar i ne može da doprinese istini. Zašto to radi, pitanje je za njega – izrekao je Nebojša Stefanović.

Đukanović je prethodno uputio niz optužbi na račun Stefanovića, a juče je na društvenim mrežama napisao kako Stefanović u danu kada se održava Predsedništvo SNS-a zloupotrebljava svoju ministarsku poziciju i Dom Vojske za svoje privatne probleme.

– Hm, nije mi jasan dr Nebojša Stefanović. Sutra je predsedništvo stranke. Zar nije logično da u sedištu stranke održi konferenciju za štampu, a ne da optužbe na njegov račun demantuje tako što zloupotrebljava Dom Vojske Srbije. Vojska Srbije nema nikakve veze sa onim što se odnosi na njegov privatni život i šta je nekada radio ili nije radio – napisao je Đukanović na svom Fejsbuk profilu.

Očekuje se i komentar Aleksandra Vučića na današnje događaje i konferenciju za medije svog bliskog saradnika, nakon što se završi sednica Predsedništva vladajuće partije.

Nebojša Stefanović pred sednicu GO SNS podneo ostavku na mesto predsednika beogradskih naprednjaka

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link