Magazin Srbija

Ministar Stefanović zna za drugog političara pedofila, pritisak prebacuje na Jurića

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da “ne bi časio ni sekunda” već bi se “ognjenim mačem” borio protiv političara pedofila, ali mu osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić nije saopštio njegovo ime i dokaze za takve tvrdnje.

“Ni ime izvršioca ni ime žrtve, niti bilo kakve dokaze o izvršenju tog krivičnog dela nije mi dao. Ne bih časio ni sekunda, tada kao ministar unutarašnjih poslova, kao član Vlade i čovek, ognjenim mačem bih vodio kampanju protiv takve osobe”, rekao je Stefanović za TV Pink, a prenosi Beta.

Stefanović tvrdi da je Jurić još u januaru prošle godine prvi put pomenuo u medijima ovu priču, tvrdeći da poseduje dokazne fotografije i da je na njima uticajni političar.

Kako je dodao ministar odbrane, neprijavljivanje krivičnog dela za koje tvrdite da imate dokaze takođe je krivično delo.

“Nije ovde bitan ni Jurić ni Stefanović, već to dete, ako je žrtva, da ga zaštitimo. I ne samo zbog tog deteta već svakog sledećeg koje može biti žrtva ovog teškog krivičnog dela. Zašto je Jurić odustao od te borbe protiv pedofilije ja ne znam”, rekao je Stefanović.

On je naveo da je Jurić “jedini koji je sve vreme tvrdio da ima dokaze” i dodao: “Zašto se danas povukao, zašto danas neće da kaže ime tog političara pedofila, zašto neće da pruži dokaze tužilaštvu”.

“To je ključna stvar sve vreme. Ne možete o tome samo u medijima da govorite, to ne pomaže žrtvi. Juriću, dajte dokaze”, izričit je bio Stefanović.

Igor Jurić je sinoć (25. april), gostujući u Utisku nedelje, rekao da čvrsto stoji iza svih svojih reči i da je o političaru-pedofilu svojevremeno razgovarao sa Stefanovićem, te da on nije bio preterano iznenađen njegovom prijavom.

“Kazao mi je da jeste nešto čuo, da nije bio siguran za njega, ali da zna za jednog drugog”, rekao je sinoć Jurić i dodao da je sve “što je vezano za tu priču” rekao tadašnjem ministru unutrašnjih poslova jer je smatrao da je to prava adresa i da će žrtve biti maksimalno zaštićene, a sve okolnosti imaju i MUP i tužilaštvo i to stoji u zapisniku.

‘Nešin izbor’ Dijana Hrkalović ima Vučića u šaci sa više od 20 tajnih snimaka, tvrdi Dumanović

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Kome sad verovati ? Gospodinu Juricu ili Ministru ?
    Ovde je savrseno jasno ko ima motiva da laze (kao sto je i jasno ko je imao motiva za Savamalu).
    Dakle, ministar a laze i ne trepne.
    Hmmm, pa bilo bi cudno, ali kada tek sagledamo koliko predsednik laze, onda i nije.
    I nije ih ni sramota, jer laganje je njihov stil vodjena politike i vladanja.

140 Shares
140 Shares
Share via
Copy link