Film Magazin

Podsetimo se još jednom sve veličine Nebojše Glogovca (FOTO)

Nebojša Glogovac je bio veliki glumac. Mnogo puta je to dokazao u svojim intervjuima, slučajnim susretima po ulicama Beograda i u nebrojanim ratovima za bolju i uređeniju Srbiju.

Nebojša je, ipak, svoju veličinu najbolje izneo kroz svoje uloge, jer je u svakoj roli predstavio i neki deo sebe.

„Na neki način sam zahvalan ovom svom poslu, jer mnogo toga mogu da saznam kroz njega, mnogo puta sam dušu nahranio samo čitajući ta dela, a onda i igrajući ih uspeo sam da proživim i neke tuđe sudbine. Da bolje shvatim druge ljude. Gluma je škola duše“, govorio je Glogovac, a preneo portal Noizz.

Imajte to na umu dok budete gledali fotografije Nebojše Glogovca, koje su od petka, 21. decembra izložene u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Na otvaranju izložbe o liku i delu Nebojše Glogovca govorili su reditelj Rajko Grlić i fotografkinja Maja Medić, koja je priredila ovu izložbu.

Nakon razgovora prikazan je film „Ustav Republike Hrvatske“ u znak sećanja na jednu od maestralnih i poslednjih Glogovčevih uloga.

Predstavljamo vam tek delić postavke koja će obuhvatiti više od 40 fotografija Nebojše Glogovca na sceni, ali i iza nje, dok se spremao da odigra neke od uloga koje će obeležiti njegovu karijeru…

Sergejeva poruka Glogovcu: Lobanja, srešćemo se mlađi!

18 Shares
Share via
Copy link