Poznati

„Jela je jednu kiflu dnevno“: Agonija Taše Kojić u Americi, 10 godina čeka azil, radi na crno da bi opstala

natasa-kojic

Nataša Kojić Taša, ćerka pevača Dragana Kojića Kebe, pre više od deset godina napustila je Srbiju i otišla u Ameriku, gde još uvek čeka azil kako bi mogla da napusti zemlju i dođe u Srbiju.

Ona je svojevremeno započela muzičku karijeru kod nas, ali se brzo povukla sa scene.

Nataša za sve ove godine nijednom nije bila u Srbiji, a Keba je pre nekoliko meseci otkrio da bi njegova ćerka trebalo uskoro da dođe u rodnu zemlju, što bi značilo da je Kojićka uspela da sredi papire, koje godinama čeka, piše Kurir.

– Ona je dobro i zdrava je što je najvažnije. Lepa je kao lutka, čak i lepša nego što je bila i ovom prilikom ću vam saopštiti da uskoro dolazi u Srbiju – rekao je Keba.

Inače, ona je dugo pokušavala da sredi papire, pa je čak i tražila azil kako bi ostala u Americi.

Iako javno pokazuje da nije orijentisana prema istom polu, Nataša je, zarad dobijanja papira, iskoristila pravo na azil koje u međunarodnom pravu podrazumeva pravo država da daju azil, pravo pojedinca da zatraži azil i pravo pojedinca da mu se odobri azil u slučaju da je na neki način ugrožen u svojoj zemlji.

natasa-kojic-tasa
Foto: Printscreen Instagram/ natashakeymusic

Kada je otišla u Ameriku, Kojićeva je imala stipendiju čuvenog Berklija. Ona se sada u Americi bavi komponovanjem muzike za filmove. Delo njenih ruku je u mnogim američkim serijama i filmovima, između ostalog i u hororu „Coven“.

Bilo je teških trenutaka, kada je jela jednu kiflu dnevno, a roditelji Olja i Dragan su joj finansijski pomagali. Oni su je nagovarali da se vrati u Srbiju, ali Nataša za to nije htela ni da čuje.

Da bi plaćala sva dugovanja koja ima, ona je iznajmljivala stan koji je izdavala trećim osobama na dan. Osim toga, imala je i ozbiljne probleme sa bivšim dečkom, koji ju je prijavljivao policiji za uznemiravanje.

S obzirom na to da je Kojićeva navodno uzeta u zaštitu azila, ona može da boravi u Americi i dalje i da tamo legalno radi. Nataša ima kreditnu karticu, svoj auto, stan koji iznajmljuje.

keba-tasa
FOTO: SCREENSHOT

Inače, Keba je jednom prilikom priznao da plače zbog ćerke koju ne viđa.

– Zahvaljujući novoj tehnologiji i društvenim mrežama, čujemo se svaki ili svaki drugi dan. Nisam od onih roditelja da dete mora stalno da ti bude uz skut. Briga postoji, često me obuzme i nije mi lako. Samo ja znam kako mi je. Plačem za njom. Teške stvari koje osećam, pretačem u pesme. Imam dve-tri pesme koje sam posvetio njoj, ali ih još nisam snimio – rekao je folker.

Keba jedva priznao vanbračnu ćerk: „To je 5-minutni greh moje mladosti, guzovača!“

Čitajte Luftiku na Google vestima

100 Shares
100 Shares
Share via
Copy link