Balkan Magazin

„Alo, ej, oj, ođe ne može tako“: Predsednica parlamenta Srpske voli čašu, mikrofon, tendere i neposrednu komunikaciju

wau wau
Printscreen Collage

Narodni poslanici bi po Ustavu i zdravoj logici trebali biti reprezenti naroda, biti njihov glas i tranzistor koji izvršnoj vlasti saopštava njihove potrebe i štiti njihove interese.

Nažalost, u realnosti niti ima zdrave logike, niti poslanici imaju takvu ulogu u parlamentu. Ukoliko su oni zaista naši narodni reprezenti, onda je zaključak mučniji nego što se naslućuje.

Predsednik Skupštine Srbije u ovom mandatu je Vladimir Orlić, a ova bolna činjenica nije podnošljivija ni nakon što se uverimo da je istina da od lošeg ima gore.

Potvrdu ovoga dobili smo zahvaljujući predsedavajućoj u Skupštini Republike Srpske, dotičnoj Nataši Radulović.

Njeno vođenje sednice brzinom svetlosti postalo je viralno, a ljudi u čuđenju ne znaju da li da se smeju ili zaplaču od muke kojim ljudskim i moralnim kapacitetima je prepušteno vođenje država i društva. Situacija je veoma slična na celom prostoru Balkana, ali primat je očigledno otišao preko Drine.

Nataša Radulović je godinama bila direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, zadužena za obrazovanje najmlađih. I obavljanje te funkcije obeležio je skandal kada je, za potrebe vrtića, raspisala javnu nabavku za 666 litara alkoholnih pića, objavio je portal Nova.rs.

Isti izvor navodi da u tenderskoj dokumentaciji koja je objavljena 2014. piše da se od dobavljača tražilo da, pored namirnica za decu, vrtićima isporuči 90 litara crnog vina, 72 litre štoka i 360 flaša piva. Pored toga, naručeno je i 144 litre belog vina, a preciziralo se da pola budu šardone, a druga polovina “Krstač”.

„Neko maliciozan bi pomislio da djeca u banjalučkim vrtića vrijeme provode opijajući se. Na sreću, to ovdje nije slučaj, jer je Radulovićeva pomenuta alkoholna pića nabavila isključivo za potrebe sebe i svojih saradnika“, pisao je novinar i bloger Slobodan Vasković početkom ove godine.

Poznato je da poput Milorada Dodika, Radulović Nataša voli i da zapeva, pa je i više puta uslikana kako zabavlja narod poput estradnih umetnica. Očigledno i ona voli onu „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“.

Sam Vasković je opisao i kako je to izgledalo jednom prilikom kada je i sam bio prisutan. Sve je ovekovečio fotografijom.

„Radulovićeva ima običaj i da se dohvati stola i mikrofona… Slika Radulovićeve na stolu je sačinjena u ranom periodu žurke, dok je ona još bila u stanju da stoji na stolu. Završnu fazu te žurke ona je provela ispod stola“, zaključio je Vasković.

nataša
Foto: Slobodan Vasković

Ona je po političkoj i svakoj drugoj nekorektnosti bila poznata i zahvaljujući svojim ranijim istupima, a čak je opozicionoj poslanici Jeleni Trivić jednom prilikom rekla: „Kome se ne sviđa ovdje, ima opciju da napusti ovu zemlju”.

Nataša Radulović je godinama bila glavna za sve banjalučke vrtiće, a sada je očigledno dobila ulogu da obesmisli parlament Republike Srpske.

Poznata je Dodikova priča da spoljni faktor i zvanično Sarajevo zajedničkim snagama čine sve da ugase i razbiju Republiku Srpsku, ali postoji li išta štetnije od postavljanja ovakvih kadrova na najodgovornije funkcije!? Isto se, nažalost, može reći i za Srbiju i Sarajevo i za sve ostale gradove i države koje je porodio raspad SFRJ.

Videćemo, ipak, da li je ovo samo jedan jesenji hit predsednice parlamenta RS ili pak početak jednog divnog prijateljstva između novinara, satiričara i Nataše Radulović.

Poznati novinar upitao gradonačelnika Banjaluke o eksplicitnom gej snimku pa se naelektrisao: „Spržiću te!“

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

19 Shares
Share via
Copy link