Magazin

Dečak iz Bihaća inspirisan zločinom iz Beograda zapretio: „Spremam masakr u Ekonomskoj školi“

Ajdin-Zulić-pixelated
Foto: Društvene mreže Printscreen

Dešava se upravo ono čega smo se svi plašili.

Zlodelo dečaka Koste K. koji je juče ubio osmoro svojih vršnjaka i domara Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ inspirisalo je i druge, a osim iz Obrenovca, potresne vesti stižu nam i iz Bosne i Hercegovine.

Mladić iz Bihaća, A. Z. danima preti da će učiniti sličan krvav pir kakav se desio u Srbiji, te da će ubiti učenike i zaposlene u Ekonomskoj školi.

Stravičan slučaj potresao je region kada je juče četrnaestogodišnji mladić Kosta K. počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je usledio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana.

Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dečaka, prenosi Srpskainfo.

– Onaj dečak što je ubio osmoro dece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vreme za ekonomsku školu u Bihaću. Biće nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbegavati, zbog toga će da bude teror – napisao je A. Z.

Ajdin-Zulić-pixelated
Foto: Društvene mreže Printscreen

Informaciju o ovom nemilom slučaju ima i policija, što je i potvrđeno iz MUP Unsko-sanskog kantona, piše Avaz.

– Imamo informaciju. Obaveštava se i tužilaštvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Ja mislim da jeste maloletan. Ne znamo da li je iko prijavio. Mi smo to videli na društvenim mrežama i onda mi to po službenoj dužnosti proveravamo – rekao je Bahrudin Dželalagić, portparol MUP USK..

Priveden osumnjičeni

U međuvremenu je portal Buka objavio da je mladić iz Bihaća koji je objavio na društvenim mrežama poruku kako se sprema da počini zločin u srednjoj školi u tom gradu priveden u policiju.

Ovo je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio ministar unutrašnjih poslova Unsko-sansko kanton (USK) Božidar Živko u četvrtak, 4. maja.

Istovremeno, komesar policije USK Jusuf Nešić je za RSE kazao da je u policiju stiglo više prijava građana.

Kako je rekao, reč je o punoletnom mladiću.

Dodao je i da je pojačan nadzor u Mješovitoj srednjoj školi u Bihaću, čiji je mladić bio učenik. Pored toga, policija je pojačala nadzor i u drugim školama na području ovog kantona.

Istovremeno, iz Mješovite srednje škole u Bihaću za RSE su kazali da se nastava održava redovno i da nema panike.

„Policijska uprava je odradila svoje. Direktor je trenutno u policiji i daje izjavu. On je bio naš učenik do prošle godine. Istraga je u toku“, rečeno je za RSE iz ove školske ustanove.

Više detalja o ovom slučaju biće poznato na konferenciji za novinare tokom dana.

Dečak (14) pucao u školi na Vračaru, ubijen čuvar, ranjena deca

57 Shares
Share via
Copy link