Balkan Magazin

Poznati novinar upitao gradonačelnika Banjaluke o eksplicitnom gej snimku pa se naelektrisao: “Spržiću te!”

ftof
Printscreen Collage

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković gostovao je u popularnoj emisiji „Face to face“ novinara Senada Hadžifejzovića, a sam kraj intervjua protekao je u poprilično neprijateljskim tonovima.

Naime, Stanivuković i Hadžifejzović ušli su u raspravu po pitanju političke situacije u Bosni i Hercegovini, a situacija je pretila da izmakne kontroli nakon pitanja da li je Stanivuković „igrač“ Milorada Dodika.

Tada je prilično neodmereno poznati novinar zapretio gradonačelniku Banjaluke da će ga „spržiti za 15 sekundi“.

Optužbe da je aktuelni gradonačelnik Banjaluke Dodikov čovek polaze od pretpostavke da postoji eksplicitan snimak na kojem se Draško Stanivuković nalazi sa još jednim muškarcem, te da upravo tu leži ucenjivački potencijal Milorada Dodika.

– Za šta da me uceni? Sloboda nema cenu. Pošten sam i čist k´o suza, slobodan kao leptir i autonoman. Vasković laže da me je Dodik ucenio – naveo je gradonačelnik Banjaluke.

– Lažu da sam ucenjen. Govore i o Vukanu i Jeleni svašta. Rekli su da imaju snimku i o Jeleni – dodao je Stanivuković.

Hadžifejzović je tada izrekao spornu reč „spržiti“.

– Da imam nameru, Draško, spržio bih te za 15 sekundi na ucenama, Dodiku i snimku – rekao je novinar.

Stanivuković je više puta demantovao postojanje snimka, pokušavajući da novinaru spočitava njegov problem sa izgovaranjem imena Republika Srpska. Postojanje ovakvog snimka nikada nije potvrđeno.

Reci Republika Kosovo – Reci Republika Srpska

Novinar Senad Hadžifejzović umesto punog naziva Republika Srpska u svojim govorima koristi skraćenicu RS, a tu njegovu prepreku potencirao je gradonačelnik Banjaluke. Novinar se branio napadom, traživši od Stanivukovića da kaže Republika Kosovo.

– Reci Republika Kosovo – rekao je Hadžifejzović.

– Kosovo je srce Srbije – odgovorio je Stanivuković, nakon čega je dodao:

– Za mene nije BiH nego Bosna i Hercegovina. Svaki put kad vi kažete RS, meni je Sarajevo sve dalje – ukazao je Stanivuković.

Hadžifejzović je zatim rekao da ne poštuje niti jedan entitet u BiH.

– Dok god postoje entiteti, u ovoj zemlji će biti problem – rekao je poznati novinar, da bi mu Stanivuković odgovorio da će problema biti dokle god se negira postojanje Republike Srpske.

Novinar ga je potom pitao zašto je onda njemu problem da izgovori Republika Kosovo.

– Kosovo je sastavni deo Srbije – rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Ni tu nije bio kraj, jer ga je novinar Hadžifejzović dodatno upitao čega je onda Republika Srpska sastavni deo.

Čini se da je ova rasprava mogla trajati u nedogled, ali i ovaj kratak isečak dovoljno govori koliki je zapravo jaz i do koje mere doseže nerazumevanje između “izmirenih” strana.

Razbili veliku zarad nefunkcionalne male Jugoslavije

Političko uređenje BiH, jasno je svima, predstavlja skalameriju koja se već par decenija klati na kostima izgunulih civila sva tri naroda.

Ova „mala Jugoslavija“ održava se na strahu od novog krvoprolića i pod pritiskom međunarodne zajednice. Ni ostale zemlje nekadašnje velike Jugoslavije ne mogu se pohvaliti bog zna kako blistavom perspektivom, ali situacija u BiH je iz više razloga specifična i unikatna na kugli zemaljskoj.

Umesto konačnog pomirenja, za koje se sve tri strane deklarativno zalažu, postoje očigledne prepreke koje ne dozvoljavaju mirnom civilnom stanovništvu da žive i planiraju svoju budućnost u ovoj nategnutoj situaciji.

Ovaj video snimak sudara nacionalnosti, vera i različitih generacija privukao je veliku pažnju u regionu, a Stanivuković nije propustio priliku da „razotkrije“ svog novinarskog domaćina.

Ovakva očigledna tenzija, nervoza, ali i pomračeni pogledi ne viđaju se često po političkim emisijama, gde se sve svodi na beskonačne uvrede političkih protivnika preko kojih se prelazi kao preko plitkog potoka.

Gde je kraj ovome i da li dijalog zaista može biti dovoljan lek bez da se ikada više prolije kap krvi na teritoriji BiH?

Svi se nadaju da je to moguće i zagovaraju mir, ali retko ko od političara propušta šansu da zarije prst u stare rane, okrene fokus ka prošlosti, gubeći se u terminologiji i beskonačnoj i nadasve bespredmetnoj raspravi od koje običan svet nema nikakav opipljujući benefit kojim će hraniti decu u godinama koje dolaze.

Incident na Bajaginom koncertu, Draško Stanivuković popio šamar (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

24 Shares
Share via
Copy link