Beograd Magazin

Sin Nataše Miljković završio u bolnici zbog izmišljenog zagađenog vazduha i boljeg standarda

natasa-miljkovic
Foto: Zorana Jevtić/Kurir

Televizijska novinarka Nataša Miljković objavila je na Tviteru da je njen sin završio u bolnici nakon treninga na otvorenom. Svemu je kumovalo zagađenje vazduha.

Prema merenjima u sredu je vazduh u Beogradu bio u crvenom kao izuzetno zagađen i nezdrav.

“Važan savet: Sklonite decu i sa treninga na otvorenom. Sinoć smo završili u bolnici. Zdravlje mu je čisto, vazduh nije”, napisala je Nataša Miljković.

Vazduh je u Beogradu sinoć bio nezdrav i izuzetno zagađen. Prema podacima aplikacije za merenje kvaliteta vazduha AirVisual, Beograd je bio u crvenom, ali će se situacija iz dana u dan popravljati. U petak ulazimo u zelenu zonu, prema ovoj aplikaciji.

Ipak, u toku ovog meseca zagađenje u srpskoj prestonici bilo je na alarmantno visokom nivou, piše Nova.

Zagađen vazduh utiče na organizam od glave do pete.

U vreme koronavirusa koji napada respiratorni sistem, oni koji su izloženi stalnom aerozagađenju u mnogo su većem riziku od težih oblika oboljenja i smrtnog ishoda.

“Srpski gradovi su već danima u vrhu liste najzagađenijih na svetu, a ovakav kvalitet vazduha značajno umanjuje imunitet stanovništva i u kombinaciji sa koronavirusom može ozbiljno da utiče na kvalitet i dužinu njihovog života”, rekao je pulmolog Dejan Žujović gostujući nedavno u emisiji “Probudi se”.

Prema njegovim rečima, uticaj zagađenog vazduha na imunitet čak i potpuno zdravih osoba je “kao da ste pušač, a nikada niste upalili cigaretu”.

Podsetimo, početkom godine kada je zagađenost vazduha takođe bila alarmantna, predsednik Aleksandar Vučić je gostujući na Prvoj televiziji ocenio da je zagađenje realni problem, ali da „ipak postoji i kampanja u kojoj učestvuje javnost, a naročito mediji”.

Vučić za zagađenje „krivi” i bolji standard stanovnišva i više automobila na ulicama.

Ipak, automobili nisu glavni izvor zagađujućih čestica PM koje utiču najviše na kvalitet vazduha, već su to individualna ložišta.

Premijerka Brnabić prva primila vakcinu protiv koronavirusa u Srbiji

128 Shares
128 Shares
Share via
Copy link