Srbija Vesti

Naprednjački prst u oko: U Skupštini Srbije postavljeni prečišćivači vazduha

skupština
Foto: Ne davimo Beograd

Da je stavljanje prečišćivača u Skupštinu ciničan i bezosećajan potez, previše čak i za Srpsku naprednu stranku, ocenio je predsednik poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Radomir Lazović, prenosi Nova.rs.

– Postoje mnogo preča mesta na kojima bi oni prvo trebalo da budu postavljeni, kao što su škole ili vrtići, to je jasno. Ali moram da priznam da je neverovatan obrt da se danas oni koji su tvrdili da zagađenje vazduha ne postoji, sada plaše za svoje zdravlje i sebi postavljaju prečišćivače, izjavio je Lazović i podsetio da godišnje od zagađenja vazduha premine 15 hiljada građana.

– Aleksandar Vučić tvrdio je da zagađenja nema, „da mi ne možemo da budemo zagađeni“ i da „zagađenje u našim gradovima traje jedan ili dva dana i to samo kada se poklope vremenske prilike“. Slične tvrdnje iznosili su i drugi funkcioneri Srpske napredne stranke, pa smo protiv bivšeg ministra zaštite životne sredine podneli i dve krivične prijave zbog umanjivanja značaja zagađenja, rekao je on i dodao:

– Ne davimo Beograd je u saradnji sa stručnjacima i civilnim društvom izradio plan u 6 koraka kako do čistog vazduha i poslali smo ga svim nadležnima da urade barem nešto iz njega.

Izvor: Nova.rs

Zastrašujuće zagađenje i crne čestice u vazduhu – mesto zločina: Beograd, Voždovac (FOTO)

28 Shares
Share via
Copy link