Magazin

Nastavnica izjavom podelila Srbiju: Našminkane učenice ne mogu na čas!

Na portalu Ispovesti pojavila se priča jedne nastavnice iz osnovne škole koja zamera roditeljima što im deca dolaze u školu našminkana.

Njenu ispovest prenosimo u celosti.

– Nastavnica sam u osnovnoj školi i zabranila sam da učenice dolaze kod mene na časove vidno našminkane. Rekla sam im da pre časa ili skinu šminku, ili ne moraju ni da dolaze na čas, u kom slučaju sledi neopravdani.

Nekoliko roditelja je dolazilo da se žali, jer, bože moj, kako ja mogu njihovoj deci da branim da se “slobodno izražavaju”!

O osnovnoj školi pričamo! Pod jedan, kakvi ste vi to roditelji kad puštate devojčice od 12-14 godina da dolaze u školu sa kompletnom šminkom (bronzer, hajlajter, senke) na licu?!

Što je najgore od svega, ovo je tako prethodnih par godina, s prošlim generacijama nije bilo problema. Šminkale se jesu, ali posle opomene mi nisu dolazili roditelji da se žale. Užas. – napisala je ona na popularnom sajtu.

Njena ispovest izazvala je preko 300 komentara, a bilo je i onih koji se nisu složili sa nastavnicom.

– Neopravdani za nošenje šminke na nastavi? Tebi treba poslati inspekciju. Vrhunac bezobrazluka jer se tebe ne tiče što neko ima puder na sebi. Tvoje je da devojčice učiš i odgajaš ih da zaslužuju poštovanje bez obzira na to šminkaju li se ili ne… Ko sve uči našu decu…

Bilo je i onih koji su smatrali da je nastavnica ljubomorna na mlade i lepe devojke, ali i onih koji baš kao i prethodni komentator smatraju da to nije njen posao.

Šta vi mislite?

Uvek aktuelno pismo direktorke učenicama: Ovo je obrazovna ustanova, a ne estrada!

Izvor: Telegraf

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Bravo za nastavnicu!!! Postoje kodeksi ponasanja,oblacenja itd. Ti kodeksi se uce . Roditelj upucuje dete kao i nastavnik. Jako je prosto. U svemu bi trebalo da se ima mera,kultura….

  • U potpunosti se slažem sa nastavnicom,ta deca ne shvataju,a ni njihovi roditelji da tako samo izazivaju pažnju bolesnika kojih je sve više.

  • Najgore od svega je što roditelji očekuju i podrazumevaju da im prosvetni radnici vaspitaju decu. Ne ide to baš tako, drugovi i drugarice. Deca se vaspitaju kući, obrazuju u školi.. i da, devojčice od 12 do 14 godina sa full opremom na licu nisu baš produkt finog vaspitanja. To su još uvek deca, pustite ih da budu deca, biće im žao jednog dana što su žurile da odrastu.

    • Zašto roditelji sanjaju, zapravo žarko žele, da im devojčice imaju kurvoliki izgled? Roditelji misle da devojčice nisu stvorene za neki samostalan i kreativan posao već inertna roba za udaju. Taj i takav patrimonijalni seljoberizam dominira Srbijom. Ta šminka glasi: spremi dete za prodaju. To je jedan od razloga što srbija tone u kal.

    • Ne podrzavam da devojcice dolaze ful nasminkane al opet ako stave korektor na neku bubuljicu ne mogu ni da ih osudjujem jer im je u pubertetu poljuljano samopouzdanje a i okolina je surova.Isto tako se secam da smo mi pre 20+ godina kupovali neke sjajeve za usne sa ukusom vocki pa tad nastavnici nisu ovoliko dramili.Znate u svakom drustvu neko je streber,neko sportista, neko zabusava itd. nista sminka i odelo tu promeniti ne mogu

11.4K Shares
11.4K Shares
Share via
Copy link