Magazin

Ivanu je Stejt department izabrao za najbolju nastavnicu lidera u svetu, jedina iz Srbije ima to laskovo priznanje

nastavnica-ivana-milosevic
Foto: Printscreen

Nastavnica engleskog jezika Ivana Milošević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekla da ju je za najbolju nastavnicu lidera u svetu predložila Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu

Zbog truda i posvećenosti, nastavnica engleskog jezika u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu Ivana Milošević najpre je nominovana, a potom i odlikovana nagradom za najbolju nastavnicu liderku u svetu. Ceremonija je održana 22. marta na Floridi u SAD i prisustvovalo je preko 5.000 nastavnika engleskog jezika iz celog sveta.

Nastavnica engleskog jezika Ivana Milošević je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekla da ju je za najbolju nastavnicu lidera u svetu predložila Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu – kao nastavnicu koja je, što se tiče engleskog jezika, izvršila najveći uticaj i na nastavnike i na učenike.

– Svaka ambasada u svetu je predložila svog nastavnika i na kraju sam od svih nastavnika na svetu ja izabrana – kaže Ivana Milošević koja je ponosna na nagradu koju dodeljuje Stejt department.

Jedina u Srbiji koja ima ovo priznanje

Do sada niko iz Srbije nije dobio ovo priznanje. Ivana Milošević u Matematičkog gimnaziji predaje 11 godina. U radu se pridržava programa Ministarstva prosvete, ali se trudi da ga prilagodi učenicima, za koje kaže da su najbolji na svetu.

– Prilagođavamo se njihovim potrebama. Imam sjajan tim kolega sa kojima radim u gimnaziji i pomažemo im dalje za njihov odlazak u inostranstvo, pripreme za međunarodne ispite, tako da na taj način prilagođavamo – razvijamo njihove veštine govornog izražavanja i svakako pismenog, jer je to nešto što im je najpotrebnije – kaže nastavnica.

Gotovo 10 godina Ivana Milošević je i koordinatorka dvogodišnjeg programa koji je pre svega namenjen deci iz ranjivih kategorija, između 13 i 15 godina starosti.

– Ono što je specifično za ovaj program jeste da je on vrlo intenzivan i da deca za period od dve godine prođu broj sati koji se prođe za osam godina njihovog školovanja. Tako da je izuzetno ozbiljan program, intenzivan i stvarno jako dobar za svu decu koja se priključe – kaže nastavnica.

Do sada je kroz taj program prošlo 450 učenika u ukupno 10 gradova u Srbiji. Od 2019. godine Ivana Milošević je i predsednica Udruženja nastavnika engleskog jezika, jedine nacionalne asocijacije nastavnika.

– Naše udruženje postoji preko 20 godina. Ove godine imamo 22. međunarodnu konferenciju. Mi pored međunarodne konferencije, koja će ove godine biti 17. i 18. maja i na kojoj će biti preko 350 nastavnika iz celog sveta, organizujemo i akreditovane obuke i jednostavno smo podrška nastavnicima što se tiče stručnog usavršavanja – navodi Ivana Milošević.

Ističe da nastavnici moraju da se udružuju i da je bitno da imaju strukovno udruženje, kako bi se njihov glas čuo i kako bi bili što uspešniji.

Grafiti mržnje u Novom Sadu protiv nastavnice Marije Vasić (FOTO)

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link