Beograd Magazin

Uvek aktuelno pismo direktorke učenicama: Ovo je obrazovna ustanova, a ne estrada!

Kratke majce, prenapumpane usne, grudi u prvom planu, prepečene u solarijumu, dugi plastični nokti, svakodnevna su scena u mnogim školama širom regiona.

Međutim, tome se i te kako može stati na put. Tako se na društvenoj mreži prošle godine pojavila fotografija uslikana u Medicinskoj školi u Beogradu, koju i danas roditelji dele na svojim društvenim mrežama, uoči početka nove školske godine, prenosi Radio Sarajevo.

Pismo profesorke iz Srbije koje svi treba da pročitamo: Odgajamo zombi generacije!

Naime, direktorka se obratila svim učenicama kojima je ovakav vid oblačenja i ponašanja postao ideal života, a njena poruka glasi:

„Ponovo skrećem pažnju učenicima na poštovanje pravilnika o ponašanju i oblačenju Medicinske škole Beograd. Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada. Vi se školujete za jednu od najodgovornijih profesija.

Pirsing, nokti, silikoni, goli dekoltei i strukovi, pocepane farmerke, mini suknje, nisu nešto što vas kvalifikuje za diplomu ove škole. Da biste zaslužili poštovanje nastavnika, lekara i pacijenata, vi morate svojim ponašanjem, odgovornošću i izgledom doprineti tome!

Dovoljno ste i mladi i lepi, a sa nama i obrazovani da vam ne trebaju trećerazredna oponašanja neuspelih.

Vaša direktorka“

Maturantkinji zabranili da se fotografiše za pano jer je previše našminkana?!

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

220 Shares
220 Shares
Share via
Copy link