maturantkinje-1
Beograd Magazin

Uvek aktuelno pismo direktorke učenicama: Ovo je obrazovna ustanova, a ne estrada!

Kratke majce, prenapumpane usne, grudi u prvom planu, prepečene u solarijumu, dugi plastični nokti, svakodnevna su scena u mnogim školama širom regiona.

Međutim, tome se i te kako može stati na put. Tako se na društvenoj mreži prošle godine pojavila fotografija uslikana u Medicinskoj školi u Beogradu, koju i danas roditelji dele na svojim društvenim mrežama, uoči početka nove školske godine, prenosi Radio Sarajevo.

Pismo profesorke iz Srbije koje svi treba da pročitamo: Odgajamo zombi generacije!

Naime, direktorka se obratila svim učenicama kojima je ovakav vid oblačenja i ponašanja postao ideal života, a njena poruka glasi:

„Ponovo skrećem pažnju učenicima na poštovanje pravilnika o ponašanju i oblačenju Medicinske škole Beograd. Ovo je obrazovna ustanova, nije estrada. Vi se školujete za jednu od najodgovornijih profesija.

Pirsing, nokti, silikoni, goli dekoltei i strukovi, pocepane farmerke, mini suknje, nisu nešto što vas kvalifikuje za diplomu ove škole. Da biste zaslužili poštovanje nastavnika, lekara i pacijenata, vi morate svojim ponašanjem, odgovornošću i izgledom doprineti tome!

Dovoljno ste i mladi i lepi, a sa nama i obrazovani da vam ne trebaju trećerazredna oponašanja neuspelih.

Vaša direktorka“

Maturantkinji zabranili da se fotografiše za pano jer je previše našminkana?!

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

23 Shares
Share via
Copy link