Lifestyle Magazin

Magične fotografije napuštenih kuća u Italiji ostaviće vas bez daha

Fotograf Tomas Žorion je inspiraciju za svoj rad pronalazio među ururšenim zidovima napuštenih kuća u Italiji. Njegove fotografije su plod desetogodišnjeg lutanja i povezivanja sa pričama ostavljenih kuća piše za Vice, Vice Italy.

Pariski fotograf Tomas Žorion već dugo radi na projejktu u okviru kog nas uverava da u Italiji, čak i napuštene stvari mogu biti prelepe.

U poslednjih deset godina, on je putovao po Italiji i beležio neke od najlepših napuštenih građevina.

Njegov rad, koji uglavnom obuhvata prostore iz osamnaestog i devetnaestog veka, je dostigao svoj vrhunac u okvu projekta Veduta .

Tomasova poslednja serija, Vestige d’Empire (Ostaci carstva), bavi se arhitektonskim nasleđem francuskog kolonijalizma u zemljama kao što su Vijetnam, Senegal, Kina i Madagaskr.

Tokom rada na projektu Veduta, on je ostao malo bliži svom domu, gde je većinu napuštenih prostora i vrtova otkrio uz pomoć običnog Gugl satelit pretraživanja, ali takođe i uz pomoć saveta ljudi koje je sretao na svom putu kroz Italiju.

Žorion nije otkrio njihove tačne lokacije, ali znam da na veliki deo njih možete naići u regiji između Umbrije i Toskane u Centralnoj Italiji, i Lombardije na severu.

Veduta će biti predstavljena na izložbi Somerset House u Londonu od 16. do 19.maja. U nastavku pogledajte još fotografija iz ove serije.

thomas-jorion-veduta-italy-static.designboom.com

thomas-jorion-veduta-italy-abandoned-designboom.com

Thomas-Jorion_Scelta loeildelaphotographie.com

Thomas-Jorion_Aquilotto loeildelaphotographie.com

Thomas_Jorion_Pappagallo_Italie_2018 thisiscolossal.com

Da li bi svet išta uradio da nije zlih reportera i nemoralnih odluka da umesto hleba uzmu foto aparat?

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

286 Shares
286 Shares
Share via
Copy link