Lifestyle Ljubimci

Za ostavljanje životinja na ulici kazna 10.000€ ili godinu dana zatvora

ilinje psi
foto: privatna arhiva

Ako u Italiji ostavite životinju na ulici, preti vam kazna od godinu dana zatvora ili 10 hiljada evra! Italija se priključila drugim evropskim zemljama koje se bave podizanjem svesti i odgovornosti za brigu o životinjama. Čvrsto veruju da prema životinjama treba da se odnosimo etički, o čemu čak i deca uče u školama, piše Still.

Različite radionice i predavanja na ovu temu veoma su česte, i to je u Italiji veoma prestižna stvar – samo oni koji su zaista zaslužili mogu da učestvuju u njima.

Predložene veće kazne za zlostavljanje životinja

Ako želite da usvojite psa iz italijanskog azila, morate da dokažete da ste sposobni da se starate o njemu ii da ga nećete napustiti.

Kazne za zlostavljanje ili odbijanje ukazivanja pomoći životinji još su strožije, nezavisno od toga d ali je u pitanju vaš ili tuđi pas. Ako primete da je to potrebno, vozači su obavezni da pozovu nadležne ili odvezu životinju u najbližu veterinarsku ordinaciju.

Sve ove mere dovele su do toga da u Italiji gotovo da i nema pasa i mačaka lutalica!

10 saveta za putovanje sa kućnim ljubimcem

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Samo jake kazne mogu da spreče ostavljanje životinja. U Dubaiu je propisana i zatvorska kazna, pa onda treba 2 puta da se razmisli pre kupovine ljubimca…

104.4K Shares
104.4K Shares
Share via
Copy link