Magazin

Vedrana Rudan izgubila vid, lekari nemaju objašnjenje, sumnjaju na koronu

vedrana-rudan-vid

Vedrana Rudan, hrvatska književnica ne prestaje da intrigira javnost. Sad je  zabrinula fanove obraćanjem u svom najnovijem blogu, gde je otkrila da je izgubila vid, i to najverovatnije kao posledica koronavirusa.

-Drage moje, dragi moji! Mnogi ste mi pisali, hvala vam, i tražili od mene objašnjenje zašto se ne javljam. Odgovor je kratak iako mutan, ja sam poluslepa. Mene je korona tresnula u oči – započela je Rudan svoju ispovest.

-Bila sam dva puta u bolnici, odlični lekari ‘ništa ne vide’, ne vidim ni ja. U daljini mi je sve jasno. I brda i doline. Ali…Imam problem sa gledanjem u mobitel, teve ekran, kompjuter, knjigu. Ne mogu da čitam, gledam Netfliks, surfujem… Ja sam jedina osoba u Hrvatskoj koja pojma nema kako izgleda Hanina venčanica, uhapšeni ministar i šta pada i da li nešto uopšte pada na Ukrajinu – nastavlja spisateljica.

Ona tvrdi dajoj je legendarni riječki oftalmolog profesor Kovačević rekao da lekari za ovo njeno stanje nemaju objašnjenje.

-Kad će mi se vid vratiti i hoće li niko ne zna. Čujem da u Rijeci nisam jedina slepica kojoj nakon korone mobilni služi za slušanje muzike. Nažalost, propala mi je promocija knjige “Doživotna robija” na Sajmu knjiga u Novom Sadu, svi dogovoreni nastupi na televiziji, ne podnosim svetlo. Sunčane naočare su mi na nosu od jutra do mraka, hoću li postati Rej Čarls pitaj boga – napisala je Rudan.

Zatim konstatuje kako je čudno da se čovek na sve privikne.

– Preporučeno mi je da više šetam i gledam u daljinu, šta se tako bitno tamo događa niko mi ne govori. Na jednom od mojih slepačkih izleta upoznala sam psa Ora. Uživala sam u njegovom društvu i sve mi je ‘jasnije’, iako kroz dim, maglu i plutajuće oblake koji nikako da stanu, da bi trebalo mobilni zameniti psom.

Toliko od mene. Ovaj tekst diktiram svojoj boljoj polovini. Hvala joj. Hvala i vama koji sa mnom sigurno saosećate, i ja bih s vama. Antivaksere molim da mi ne pišu kako mi se ovo dogodilo jer sam se vakcinisala. Vakseri neka mi šalju pisma utehe i dobre želje. Sve ću pročitati kad se ‘prosvetlim’.

Doviđenja, nadam se. Tek kad si slep naslućuješ kako je svet lep – završila je svoju objavu na blogu Vedrana Rudan.

Vedrana Rudan: Sve manje volim svojim dete i ne osećam se krivom zbog toga!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
307 Shares
307 Shares
Share via
Copy link