Magazin

Branio ljubimca od napada staforda pa doživeo infarkt i umro

pas-leskovac
Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Sedamdesetpetogodišnji Leskovčanin Jovan Nedeljković preminuo je od srčanog udara usled preživljenog stresa jer je bio svedok brutalnog napada razjarenog staforda na njegovog ljubimca, mešanca Lea.

Nesrećni čovek i njegovi sinovi Bratislav i Bojan uspeli su da odbrane svog psa od krvoločne životinje, ali je Jovanu pozlilo što je dovelo do njegove smrti, iako je po svedočenju porodice, bio vitalan čovek bez hroničnih oboljenja.

Do tragedije je došlo u nedelju u dvorištu porodične kuće Nedeljkovića u ulici Maksima Gorkog. Kako priča Jovanov sin Bratislav, staford je iskoristio trenutak kada je otvorio kapiju da bi sa ćerkama prošetao do parka.

– Taj pas je uleteo u dvorište i ustremio se na našeg psa, odvukao ga je preko celog dvorišta do ulaza u kuću. Moje ćerke, jedna stara devet i jedanaest godina su počele da vrište i plaču, meni se pri ruci našla neka metla, dograbio sam je i pokušao da njome odbranim Lea. Nije vredelo ništa, staford nije hteo da ga pusti, želeo je da ga udavi. Otac i moj brat Bojan su čuli vrisku dece, istrčali su iz kuće a staford je pobegao do kapije vukući Lea sa sobom. Pokušavali smo da ih razdvojimo, udarali smo tog krvoločnog psa, vikali i on je najzad pustio Lea. Za trenutak je izgledalo kao da je staford izgubio svest, ležao je ispred kapije ali je posle par sekundi ustao i opet pokušao da uđe u dvorište ali smo zatvorili kapiju – opisuje Bratislav događaje koji su njegovog oca koštali života.

Kaže da su svi bili uzrujani ali da je Jovanu bilo najgore.

– Tata je bio zadihan i uznemiren, seo je na ogradu da se odmori, govorio je da mu nije dobro. Bojan ga je rashlađivao vodom sa česme ali baš u trenutku kad je naše četvoro dece istrčalo iz kuće, otac je pao. To je bio strašan prizor, nastala je vriska, ma užas jedan. Priskočila je doktorica iz komšiluka, masirala mu je srce, okrenuli smo ga i izvadili mu jezik, došla je i Hitna pomoć, pokušali su reanimaciju ali je sve bilo uzalud, otac je preminuo za pet minuta – kroz suze govori ožalošćeni sin.

Ističe da nema dileme da je Jovan preminuo zbog brige za psa.

– Tata je mnogo voleo Lea, svakog jutra bi ga namirio, išli bi u šetnju a vodio ga je i u selo. To je stara životinja, ima trinaest, možda i četrnaest godina, taj pas nikada nikog nije napao. Radi se o lovačkom keru, mešancu, koji je uvek bio miran, čak kada bi bio napadnut, nije se branio, pa ni u ovoj situaciji nije uzvraćao napad već je pokušavao da pobegne – kazao je Bratislav.

Komentarišući odgovornost vlasnika životinje za tragediju koja je zadesila njegovu porodicu, Jovanov sin kaže da očekuje reakciju nadležnih organa.

– Tatu smo juče sahranili, treba da obavimo formalnosti oko njegove smrti, da dovedemo veterinara da pregleda psa, nismo imali vremena da se time bavimo. Međutim, očekujemo da se utvrdi ko je kriv za to što nam se desilo, prema mojim saznanjima, vlasnik je tu životinju tražio preko društvenih mreža da bi nakon saznanja za ovaj događaj, ugasio nalog – navodi Bratislav.

Dan nakon napada staforda su uhvatili radnici leskovačkog „Komunalca“ a za sada nema informacija šta će sa njim dalje biti kao ni o eventualnoj krivičnoj prijavi protiv njegovog vlasnika.

Izvor: Nova.rs

Stafordi do smrti izujedali dvonedeljnu bebu, majka spavala na sofi pored njih

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

14 Shares
Share via
Copy link