Svet Vesti

Stafordi do smrti izujedali dvonedeljnu bebu, majka spavala na sofi pored njih

stafordi beba
Foto: privatna arhiva/društvene mreže

Dva psa rase stafordski bul-terijer usmrtila su novorođenu bebu koja se zvala Ruben MekNulti. Ova jeziva tragedija dogodila se u kući u kojoj je porodica i živela, a dok je napad pasa bio u toku majka je spavala na sofi pored.

Ovaj slučaj dogodio se u novembru 2018. godine, a saslušanja bebinih roditelja počela su više od tri godine nakon incidenta, tačnije 12. januara 2022.

U vreme napada novorođenče je imalo svega dve nedelje, a umrlo je tri nedelje nakon incidenta.

Ruben MekNulti je zadobio „katastrofalne povrede“ nakon što ga je stafordski bul terijer ujeo 23 puta za glavu u porodičnoj kući u Jaksliju u Kembsu.

Njegovi roditelji Danijel MekNulti i Ejmi Ličfild ispitani su zbog sumnje da su zanemarili dete.

Istragom je dokazano da je par prethodno bio upozoren od strane socijalnih radnika da ne ostavljaju nipošto Rubena samog sa dva psa. Međutim, 18. novembra 2018. godine, Ejmi je zaspala na sofi pored Rubena dok je on bio u krevetu pored.

Danijel, koji zbog bebe nije pušio u kući, u tom trenutku je bio napolju. Kada se vratio sa cigarete zatekao je ženku Doti prekrivenu krvlju kako oblizuje usne.

Brzo je pozvao policiju i prijavio napad. Beba je urgentno helikopterom prebačena u bolnicu Adenbruk u kojoj su lekari ustanovili da je zadobila teške povrede mozga, kičme i lobanje.

Beba je preminula 13. decembra – tri dana nakon što je isključena sa aparata koja su je držala u životu.

Sajmon Njuberi, stručnjak za veterinarsku forenziku, rekao je na saslušanju da je pas verovato percipirao bebu kao „mali plen“ ili „škripavu igračku“.

Na saslušanju je utvrđeno i da je već zabeležen napad porodičnih pasa na bebu, i to samo šest dana pre kobnog događaja.

I mrtvozornik Sajmon Milburn je na saslušanju rekao da su jasne indikacije da su roditelji bili svesni da Ruben ne bi trebalo da bude ostavljen sama sa psima u bilo kom trenutku. On je incident opisao kao „nenamerni kratak period nepažnje koji je nažalost imao užasne i tragične posledice“.

Oba psa, koja su bila sa ovom porodicom od kada su se oštenila, uspavana su nakon napada.

Izvor: Nova

Farmera rastrgao nilski konj kog je pre 6 godina spasio, čuvao i nazivao sinom

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

98 Shares
Share via
Copy link