Magazin Svet

“Više neće moći da se nasmeje”: Devojčicu (6) izgrizao pitbul, ima 1.000 šavova po licu

Lili Norton
Foto: GoFundMe/CJ Pitcher

Bezbrižno popodnevno druženje sa prijateljicom preraslo je u pravu noćnu moru za šestogodišnju devojčicu iz američke savezne države Mejn, nakon što ju je iznenada napao pas i izgrizao po licu.

Napad se dogodio u kući njene drugarice, a razjareni pitbul kojeg je čuvala drugaričina majka, naneo je malenoj Lili Norton takve povrede, da ona, prema sumornim lekarskim prognozama, više nikad neće moći da se nasmeje.

Devojčica je nakon napada hitno prevezena u Boston na operaciju, koja je trajala 11 sati, a predeo lica joj je sada spojen sa 1000 šavova, piše Index.

– Njene pljuvačne žlezde ne funkcionišu. Lekari su rekli da nikada više neće moći da se nasmeši. Mišići su previše oštećeni – izjavio je prijatelj porodice Si Džej Pičer, a prenosi “New York Post”.

Tragedija se dogodila 18. februara kada je Lili bila kod prijateljice, čija je majka čuvala pitbula.

– Nameravali su da odigraju partiju karata za stolom. Ona je sela, a prijateljica je otišla da uzme karte. Kada se drugarica vratila u sobu, počela je da viče, jer je videla kako je pas zgrabio Lili – izjavila je majka devojčice, Doroti Norton za “News Center Maine”.

Majka njene prijateljice je hitno odvezla malenu Lili u obližnju bolnicu, nakon čega su je helikopterom prebacili u Boston.

– Ona je jako živahna devojčica. Voli da provodi vreme napolju. Ni sada ne mrzi sve pse, barem mi je tako rekla. Samo više nikad ne želi da vidi onog koji ju je napao – ispričala je njena majka.

Izvor: Index

Aktivistkinju za zaštitu životinja stafordi napali na ulici u Boru i izujedali je po licu

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
113 Shares
113 Shares
Share via
Copy link