Srbija Vesti

Aktivistkinju za zaštitu životinja stafordi napali na ulici u Boru i izujedali je po licu

Foto: Shutterstock, ilustracija

Aktivistkinju za zaštitu životinja iz Bora Tamaru Novaković napala su u četvrtak (16. februar) dva vlasnička staforda, koja su bez povoca i korpe bili pušteni na javnom prostoru.

Žena je zadobila povrede po licu i glavi, a na lice mesta je izašla i policija koja je uspela da stigne vlasnike koji su se posle napada pokušali da pobegnu, napisala je Novaković na svom Fejsbuk nalogu.

Novaković je navela da na glavi, temenu i na arkadi, ima dve rane koje su morale da budu ušivene, dok su ostale otvorene, N1.

Prema njenim rečima, psi su je napali u četvrtak uveče oko 18 časova. Kako je ispričala, čula je lavež svojih pasa, a suprug koji je bio napolju joj je rekao da su psi uznemireni jer je neko pustio staforde ili pit bulove na stadionu preko puta njihove kuće.

– Znajući da otprilike u to vreme deca iz komšiluka kreću svojim kućama/stanovima, jer kada je lepo vreme kao danas, dan provedu ovde kod baka i deka, znajući da komšije prošetaju i svoje pse u to vreme, da u to vreme izađe sva omladona iz komšiluka na isti taj stadion, krenula sam da ih zamolim da vežu svoje pse kako ne bi došlo do nekog incidenta – ispričala je Tamara.

napad staforda
Foto: Printscreen/Feacebook/Tamara Novaković

Dodaje da ni reč nije izustila, a da su psi već krenuli na nju, oborili je na zemlju i krenuli da ujedaju po glavi. Tamara je mobilnim telefonom snimila napad, a na uznemirujućem snimku koji je objavila na Fejsbuku, čuje se lavež pasa koji je napadaju i vrisak.

– Na svu sreću moja majka je izašla iz kuće i čula moje povike upomoć, i dotrčala je zajedno sa mojim mužem. Vlasnici su uspeli nekako da savladaju pse i otrgnu ih od mene, kako mi je posle mama rekla, jer se tog dela i ne sećam najbolje… Ja sam uspela da pozovem policiju – navela je napadnuta žena, piše N1.

Ona kaže da je vlasnica psa sve vreme molila da ne zove policiju. Kada su vlasnici, muškarac i žena, shvatili da će policija uskoro doći počeli su da beže, ali ih je policija stigla, tvrdi Novaković.

– Nadam se da će tužilaštvo uraditi sve po službenoj dužnosti kako i sam zakon nalaže, a ja ću vlasnike ako treba goniti po privatnoj tužbi i do sudnjega dana ako treba, da makar jednom pravda bude zadovoljena a da nesavesni vlasnici debelo odgovaraju za ovo – istakla je Novaković, zahvalivši policiji na podršci.

Izvor: N1

Ko šeta staforda ili pitbula bez povoca i korpe moraće da plati do 50.000 RSD

Čitajte Luftiku na Google vestima

58 Shares
Share via
Copy link