Magazin Zdravlje

Stručnjaci objašnjavaju koja vrsta piva je najzdravija

Točeno pivo
Foto: Facebook

Pivo je u vom najvećem postotku voda, ali je takođe i bogato hranljivim materijama kao što su ugljeni hidrati, aminokiseline, minerali, vitamini i polifenoli.

Ipak, neke vrste piva mogu biti bolje od drugih, ali umerenost je ključna, upozoravaju nutricionisti, a piše magazin The Healthy.

Stručnjaci zatim detaljnije objašnjavaju na šta treba obratiti pažnju kada tražite najzdravije pivo.

Svetla piva

Ova piva imaju manje kalorija i manje alkohola od običnih piva. Ovo je alkoholno piće koje najmanje šteti vašoj jetri, kaže doktor za jetru.

Kisela piva

Ova piva se obično prave od bakterija koje proizvode mlečnu kiselinu, tako da mogu biti malo kisela. Ova piva imaju manje kalorija i alkohola, a mogu da sadrže i probiotike.

Organska piva

U proizvodnji organskog piva nisu korišćene hemikalije. Kada uporedite druga piva sa organskim, organska verzija dolazi sa manje alkohola i kalorija.

Pivo bez glutena

Za one koji teško podnose pivo, ali i dalje uživaju u njegovom ukusu, pivo bez glutena je napredovalo u poslednjih nekoliko godina. Pivo bez glutena bi bilo korisno za osobe sa celijakijom. Takođe ima drugačiji ukus – moglo bi biti slađe ili manje gazirano u poređenju sa tradicionalnim pivom.

Bezalkoholno pivo

Opet, ako volite ukus piva i ne pristaje vam, bezalkoholno bi moglo biti druga opcija za vas. To su pića poput lagera ili piva koji imaju za cilj da oponašaju ukus piva dok minimiziraju efekte konzumiranja standardnog piva. Sve su generalno 100 kalorija ili manje.

Izvor: N1

Žena heroj skočila u uzburkani okean i spasila 2 bureta piva koje je odnela poplava (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

34 Shares
Share via
Copy link