Top 10

Koju posluku porati? 11 legendarnih Jutjub provala zbog kojih se i danas smejemo

Kako bi neki video zauzeo prvo mesto u kategoriji „Najsmešniji Jutjub klipovi“, on zaista mora da ostavi poseban trag među publikom. Na internetu danas možemo svašta da vidimo i pročitamo. Skoro svakog dana iznenadi nas neki od klipova ili tekstova koji nam svojim sadržajem izmami osmeh na lice. Danas je dovoljna kamera telefona i objava na nekoj od društvenih mreža ili popularnih sajtova i običan čovek može da postane popularan.

Međutim, postoje i oni klipovi koji godinama ne izlaze iz mode, a pojedini citati se dugo prepričavaju u svakodnevnom govoru.

Pred vama su najpopularnije od njih po listi koju je sastavio Blic.

1. A gde je pečat?

Kada je jedan nezadovoljan radnik prišao čoveku i preko ramena pokazao prstom ka papiru nije ni sanjao da će ga tog meseca u Srbiji citirati više od Ive Andrića. Postao je toliko popularan da je na kraju i dobio pečat i to personalizovan, a Srbija je dobila novu hit frazu.

2. Neće ona niđe

Momci iz sastava „Dnevnjak“ su urnebesno zagorčali sudbinu svim devojkama za barem 10 narednih godina, jer doček više ne može da prođe bez pitanja „gde ćeš“ i nečijeg odgovora „neće ona niđe“. Ironično, ova fraza je stigla svuda.

3. Bože, Petra

Devojčica iz „Kefalice“ je uspela da se plasira u sam vrh internet šampiona jer je njena iskrena reakcija postala maltene moderna uzrečica. Koliko je popularna pokazuje i činjenica da je citirao i Novak Đoković.

4. Metalika moj dobar drugar

Najpoznatiji navijač Partizana Miša Tumbas možda nije znao šta je Metalika, ali su zbog Metalike svi saznali ko je on. On je pred kamerama izgovorio već čuvanu rečenicu „Metalika moj dobar drugar“ i na kraju čak i upoznao članove benda zbog kojih je i sam postao poznat.

5. Ima ženske, ima sve, a vi kako te?

Momka su pitali kako je i umesto onog standardnog „dobro, kako ste vi?“ odgovorio je već dobro poznatim internet klasikom. Ako do sada i nije imao ženske i sve, kada je postao poznat možda ih je i dobio.

6. A da me vidi babo

Devojka je otišla u klub i malo više popila, a onda se dok je vrlo precizno to objašnjavala kamermanu ponadala da je neće videti babo. Kako to obično biva, videli su je i babo i pola Balkana, a na kraju i Marko Bulat koji je ovaj njen gaf ovekovečio istoimenom pesmom. Jadan babo.

7. Kisla mi je glava

Jelena Đorđić koja je u očaju davala intervju nakon što joj je propala ekskurzija nikom nije morala da šalje razglednicu. Svi su je već videli nakon što je vidno uznemirena svima objasnila da joj je kisla glova, pardon glava.

8. Totalno si moderna mačko, majke mi

Još jedan sajber biser stiže iz Bosne. Kada je novinarka pitala momka kako je za njega počeo novi milenijum nije računala da će dobiti decenijski popularnu rečenicu. Veseli bekrija je dobio preko 2 miliona pregleda i slogan koji neće skoro izbledeti.

9. Or’o

Endi Vorhol je rekao da će svako imati 15 minuta slave, ali je internet omogućio da i za 5 minuta postane slavan. Tako je Mimi Oro dospela na ovu listu ne čak ni rečenicom – nego jednom jedinom rečju. Njen odgovor u emisiji toliko brzo se proširio internetom da ju je učinio slavnom, a sve je počelo sa samo tri slova.

10. Mama, molim te

Božićni hit je već nadaleko deljena šala momka iz Žarkova koji je na satiričan način prikazao praznično šenlučenje u Srba. Za jedan dan se proslavio toliko da se sada već štampaju majice.

I za kraj jedan klasik:

11. Šta reći, koju posluku porati

Upoznajte najpoznatije srpske jutjubere

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

About the author

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Add Comment

Click here to post a comment