Lifestyle Magazin

Upoznajte najpoznatije srpske jutjubere

Postavlja se pitanje šta je ono što privlači nove generacije da većinu svog vremena posvete gledanju klipova na Jutjubu? Jutjuberi su sve popularnije zvezde i uglavnom su to mladi ljudi koji imaju oko 20 godina. Poslednjih godina ova „profesija“ velikom brzinom osvaja svet, a za njih kažu da su popularniji od mnogih zvezda.

Posao jutjubera je da svojoj publici predstavljaju uobičajene događaje, prepričavaju priče iz njihovog života, dele savete i poistevećuju se sa ciljnom grupom koja ih prati. Na ovaj način mladi zarađuju prosečnu platu svojih roditelja a subskarjeberi, pratioci i sponzori su ti koji im donose novac. Ovi klinci žive slavu svetskih zvezda i to baš u Srbiji, imaju preko pola miliona ozbiljnih fanova, koji u stopu prate sve što ovi poznati jutjuberi rade.

Ukoliko nemate decu tinejdžere, verovatno je da za ovu decu nikada niste ni čuli. Možda je pravo vreme da obratite pažnju i upoznate ih. Oni su novi kreatori raznih edukativnih, komičnih i zanimljivih sadržaja. Kažu da Jutjub nije posao već način života.

Upoznajte jutjubere

1. Milan Inić Yasserstain

Yasserstain

Milan dolazi iz Novog Sada, fanovi ga prepoznaju kao Yasserstaina. Sada ima 23. godine i preko pola miliona pratioca na svom Jutjub kanalu.

Da se snima počeo je spontano još pre osam godina sa svojim društvom. Na njegovom Jutjub kanalu možete videti razne skečeve namenjene osnovcima i predškolskom uzrastu.

Među njegove najpoznatije serijale ubrajaju se „Nemoj biti taj L1K“, „Zbog sira“ i „5 stvari“. Milan kaže da do ideja za video dolazi spontano kroz samo druženje, i da treba da postoji velika odgovornost na koji način se obraćamo deci i mladima.

https://www.youtube.com/user/Yasserstain

2. Jana Dačović

Jana Dačović

Jana je tinejdžerka iz Kraljeva i ima 19. godine. Na svom Jutjub kanalu ima pola miliona pratilaca, a njen kanal pretežno je namenjen devojčicama i devojkama. Ona u svojim videima deli savete o modi i šminkanju, kao i o tome kako da sredite svoju sobu.

Jana veruje da ima i mušku publiku i kaže da ima veliku odgovornost prema svojim fanovima, tako da se trudi da jednom nedeljno izbaci video.

https://www.youtube.com/user/jana602f

3. Aleksandar Cile Leštarić

Aleksandar Cile Leštarić

Aleksandar ima 28. godina, dolazi iz Kraljeva. Autor je Jutjub kanala „Srpski tutorijali“ koji je posvećen računarima i modernoj tehnologiji. Cile ima preko 350 hiljada pratioca, sa kojima deli sve informacije vezane za internet i tehnologiju.

Multimedija je ono što ga je oduvek zanimalo, a da bi postigao uspeh tvrdi da je samo važna ideja. Zbog svog Jutjub kanala ostvario je saradnju sa svim najvećim brendovima iz oblasti tehnologije. On je još 2008. godine otvorio svoj kanal, i kako kaže tu počinje njegova Jutjub priča

https://www.youtube.com/user/SrpskiTutoriali .

4. Marija Žeželj

Marija Žeželj

Marija dolazi iz Novog Sada, rođena je 1999. godine. Ona je svoj prvi video objavila 2015. godine, kada je imala svega 15. godina, sada njen kanal prati preko 350 hiljana fanova. Možemo slobodno da kažemo da je Marija jedna od najpopularnijih tinejdžerki sa naših prostora.

Na videima koje snima ova naša najmlađa jutjuberka možete pratiti savete u vezi modi i lepote, kao i takozvane DIY savete i lifestyle teme. Njeni fanovi uglavnom su njeni vršnjaci, a kada je odlučila da napravi svoj Jutjub kanal nije mogla ni da pretpostavi da će imati toliki broj fanova.

Marija nije samo jutjuberka, ona je i jedna od najmlađih spisateljica, autor je romana „Moj slatki život“, koji je posveđen tinejdžerskom uzrastu.

https://www.youtube.com/channel/UCsOaRHdUnIjjjZzzB8JrH5Q

5. Stefan Vuksanović Muđa

Muđa

Muđa je najpopularniji Jutjub gejmer. On na svom kanalu ima preko milion pratioca. Ovaj tinejdžer rodjen je 1998. godine, dolazi iz sela Drmno kod Kostolca. Počeo je da se snima sa 15. godina i kako kaže to radi da bi zabavio sebe i druge.

Njegov Jutjub kanal posvećen je svim njegovim gejmerski avanturama, a poznat je po tome što svaki svoj video počinje rečenicom „Pozdrav svima ljudi, Muđa ovde.“ U realiziciji i usavršavanju svojih ideja na kojima svakodnevno radi, najveću pomoć i podršku dobija od svog tata Saše Vuksanovića, koga klinci poznaju po nadimku “Ćale”.

Muđa je u vezi sa „koleginicom“ Janom Dacović, njih dvoje svoja zajednička putovanja i avanture dele sa svojim pratiocima, a u ljubavi su godinu i po dana.

https://www.youtube.com/user/SuperSRBGamer

Nikoleta Leovac

Volim da piskaram i verujem u osmeh.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
315 Shares
315 Shares
Share via
Copy link