Magazin Putovanja

Najromantičniji voz na svetu dizajnirao je slavni režiser, izgleda kao iz bajke (FOTO)

Fotografije: belmond.com

Putovanje nije samo vreme potrebno da dođemo do odredišta, ono može i treba biti doživljaj samo po sebi. Putovanja hrane dušu, oplemenjuju, opuštaju i predstavljaju najbolju moguću životnu terapiju.

A upravo su takva putovanja vozom po Velikoj Britaniji.

Britanski „Pullman“ je specijalizovani voz za luksuzne dnevne izlete, obožavala ga je kraljevska porodica, a sa svojim šarmom i ‘vintage’ duhom momentalno će vas lansirati u neki od najlepših svetova Vesa Andersona, slavnog američkog filmskog reditelja koji je dizajnirao njegove vagone.

Voz koji je dizajnirao Ves Anderson jedan je od najlepših na svetu

Svaki vagon „British Pullmana“ ima svoju posebnu priču, stoga ne čudi kako je ovaj voz poslužio i kao set brojnim filmovima koji tematiziraju uzbudljive istorijske događaje iz 20. veka.

„Audrey“, „Vera“ i „Minerva“ samo su neki od vagona koji čuvaju tradiciju zaogrnutu novim obličjem. Ovaj voz ima osobenost, karakter i autentičnost, koju definitivno želimo iskusiti.

Ves Anderson je, u saradnji sa britanskom kompanijom „Belmond“, zaslužan za uređenje unutrašnjosti, do najsitnijih detalja kakve možemo videti samo u njegovim filmovima.

Ovaj reditelj specifičan je po svom autentičnom, maštovitom, gotovo animiranom stilu koji obiluje bojama i oblicima te karakterima koji kao da su ispali iz kakve bajke.

voz
Fotografije: belmond.com

Upravo tako možemo opisati i unutrašnjost ovog voza. Tapacirane stolice, izvezeni stolnjaci, vrhunsko posuđe, zavese i umetnički detalji na zidu učiniće da se osećate kao da putujete kroz prošlost.

„Cygnus“ vagon izgrađen 1950-ih ima veliku istorijsku, ali i kinematografsku ulogu s obzirom na to da se u njemu 1972. godine snimao film „Agatha“ sa Dastinom Hofmanom i Vanesom Redgrejv u glavnim ulogama.

Sa pastelno-ružičastim detaljima na stropu i raznim zelenim tonovima na tepisima i stolicama, na prvi pogled „Cygnus“ deluje kao da ste upravo zakoračili na jedan od Andersenovih filmskih setova. Uređen je tako da je savršeno očuvan istorijski moment sa modernim Andersonskim tvistom.

Destinacije koje oduzimaju dah

Osim predivnog enterijera, ono što „British Pullman“ čini posebnim su i jedinstvena mesta širom Velike Britanije koja možete upoznati vozeći se ovim vozom.

Pogled kroz prozor vodi vas u živopisne gradove, drevne engleske dvorce, veličanstvene kuće i prirodu koja oduzima dah. Putnicima omiljena odredišta su istorijski dragulji – Bath, York i Canterbury.

Osećajte se kao član kraljevske porodice dok istražujete palate „Blenheim“ ili „Sandringham“. Posetite događanja kao što su „Chelsea Flower Show“ ili „Royal Ascot“. Istražite Veliku Britaniju na zaista poseban način i priuštite sebi beg od moderne i stresne svakodnevice.

voz 3
Fotografije: belmond.com

Cela ponuda u vozu vrhunskog je kvaliteta. Od najfinijih engleskih čajeva i slatkiša pa sve do gurmanskih ručkova i večera sa poznatim šefom koji će pripremati najbolje specijalitete.

Možete odabrati putovanje u kupeima ili sa klasičnim sedištima. Ceo voz je jedno pravo umetničko delo, a putovanjem i vi postajete deo njega. Više o samom vozu, vožnji, destinacijama i cenama potražite ovde.

Izvor: Putni kofer

„Ja ovo ne mogu da pročitam“ : Dragan 1. put bez Gorice, na ivici suza pričao o njoj

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

41 Shares
Share via
Copy link