Magazin

„Ja ovo ne mogu da pročitam“: Dragan 1. put bez Gorice, na ivici suza pričao o njoj

gorica i dragan
Foto: printscreen

Teško da je neko danas mogao da sluša dobro poznatu radijsku emisiju „Buđenje“ bez knedle u grlu. Nije bila posvećena slušaocima, već njoj – velikoj Gorici Nešović. A Dragan Ilić… jedva da je smogao snage da govori, a govorio je lepše neko ikada jer o Gorici se ne može drugačije.

Gorica Nešović preminula je juče u 59. godini, a njen dugogodišnji kolega Dragan Ilić obećao je da će doći na posao i da će puna četiri sata pričati o njom, puštati njene omiljene pesme i prisećati se zajedničkih trenutaka. „Jutro za Goricu i one koji prisluškuju“.

I mogli smo da se nasmejemo mnogo puta danas u emisiji, jer smo čuli razne anegdote vezane za Goricu kojih se Dragan seća kroz osmeh.

– Kad postoji sličnost onda se rađa rivalitet. Gorica i Madona su bile slične, u nekom trenutku su bile kao dvojnice, mnogo su ličile jedna na drugu. U tom periodu je Gorica i bila na njenom koncertu. Gorica je često kroz šalu volela da kaže da je visoka plavooka žena od 185 centimetara. A verujte bila je visočija od Madone, pa barem pet centimetara – prisetio se Ilić i prikladno priči pustio Madoninu stvar.

U ovoj emisiji smo mogli da saznamo i kako je Gorica doživljavala kada joj gosti na radiju kasne.

– Nikad neću zaboraviti kada je pozvala Dada Topića koji je obećao da će da dođe. U nekom trenutku se javio da će da kasni, a onda smo upalili televizor i videli da ju je Dado ispalio jer je otišao na gostovanje kod Žike Šarenice. Smejali smo se do iznemoglosti – rekao je Ilić, a onda dodao:

– Slično je bilo i sa Radetom Šerbedžijom. Gorica ga čeka, nema Radeta, zakasnio je onako dobrano. Kada je došao, Gorica ga je onim njenim glasom pitala: „Pa, gde se“, a on je nonšalantno odgovorio: „Ma pustimo sad to“.

Nadalje, iz njenog života je otkriveno da je volela Kita Ričardsa i Gerija Oldmana. Takođe, nije previše volela svoje ime pa je maštala da ga promeni u Nina. To je bio njen alter-ego.

Gotovo cela emisija je bila setna, ali i lepa. Mnogo dobrog zvuka i zanimljivih anegdota iz života voditeljke. Do kraja. Odjava je ta koja je odjeknula Srbijom.

– Ovo će sada biti najteže. Treba da odjavim emisiju. Gorica je dosta pisala, ja sada ovo ne bih mogao da pročitam, poslednja njena priča se zove „Život“. Jako je teško da kažete kako da se završi program i sa kojom pesmom da ispratim Goricu. Jedan takav rastanak smo imali sa Vladom Divljanom. Ni on, ni Gorica nikad nisu hteli da pokazuju da im nije dobro, uvek su govorili da se dobro osećaju, a kada ih pitaš zašto neće da kažu istinu, uvek je bilo isto: „Da ne smaram“.

Znam da nas sluša i sa ovom pesmom završavam današnje buđenje. Ništa Goco, čujemo se u ponedeljak u šest – završio je drhtavim glasom Ilić.

Emisija je završena numerom Vlada Divljana „Odnesi me“.

Shvatila sam zašto prokletinju zovu „tihi ubica“: Gorica Nešović o borbi sa bolešću

128 Shares
128 Shares
Share via
Copy link