Putovanja Vesti

Ovo grčko ostrvo je najjeftinije i malo ko je čuo za njega, a nudi sve što možete poželeti

Kalymnos Grčka
Kalymnos, Grčka

Manje poznato grčko ostrvo, koje nudi sve što turista može da poželi za savršen beg, proglašeno je kao najjeftinija evropska destinacija na osnovu analize aranžmana za letovanje.

Možda nije toliko poznato kao druga grčka ostrva poput Rodosa, Mikonosa ili Santorinija, ali ovo manje poznato ostrvo nudi netaknute, bele peščane plaže, kristalno more, šarena sela i taverne koje serviraju raznovrsnu raskošnu grčku hranu.

Prema novom istraživanju britanskog portala Which? koji je analizirao više od 4.500 paket aranžmana za prvu nedelju avgusta, to je takođe ostrvo gde putnici mogu da pronđu najbolje ponude za najjeftiniji odmor na ostrvu Kalimnos.

Kalimnos je po veličini srednje ostrvo Dodekaneza. Najbliža značajnija ostrva su Leros, udaljen svega 2 km ka severu i Kos ka jugu, udaljen 12 km. Ostrvo je planinsko i kamenito. Ostrvo je u svim pravcima dugo oko 15 km. Kalimnos ima brojne male zalive sa skrivenim plažama.

Studija je otkrila da je prosečna cena boravka od sedam noći bila 927 evra po osobi.

„Malo ostrvo je Grčka onakva kakvom je zamišljate – sa pustim uvalama, safirnim morem, krševitim planinama i šarmantnim gradovima“, napisali su istraživači sa portala Which?.

„Putnici inače hrle na popularnije susedno ostrvo Kos, pre nego što pođu brodom za Kalimnos — putovanje koje traje samo 40 minuta i uključeno je u cenu vašeg aranžmana.“

Tradicionalno jeftine destinacije poput Bugarske i Turske nisu se našle na listi portala Which?, a njihov tim je objasnio da je to možda zbog vrste paketa koji su još dostupni, prenosi Greekreporter.

„U ovom trenutku, obala Amalfi, na primer, ima širok izbor smeštaja samo za sobe, za samostalan boravak i smeštaj sa doručkom koji su još uvek dostupni za rezervisanje (umesto skupljih paketa punog pansiona), što znači da su cene niže. Postoji i mnogo jeftinih letova u region. Međutim, turisti i dalje treba da uzmu u obzir troškove ishrane i aktivnosti kada biraju svoju sledeću destinaciju“, objasnili su.

Prvih 10 najjeftinijih destinacija prema istraživanju:

  • Kalimnos, Grčka
  • Tasos, Grčka
  • Lefkada, Grčka
  • Kosta Brava, Španija
  • Venecijanska rivijera, Italija
  • Amalfi obala, Italija
  • Skopelos, Grčka
  • Kosta le la Luz, Španija
  • Malta

Izvor: N1, Greekreporter

Od ovog grada nema jeftinijeg u Evropi, turistima nudi čak 112 besplatnih atrakcija i pivo za 2 €

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link