Putovanja Top 10

10 najopasnijih zemalja koje niko ne želi da poseti

Svi znamo za poznate svetske destinacije koje posete milioni turista godišnje. Pariz, London, Rim, Njujork samo su neki od gradova koji se godinama nalaze na listama najposećnijih turističkih destinacija. Međutim, postoje i one zemlje koje ne privlače strance u velikom broju i važe za najgore turističke destinacije, piše B92.

Ako ne volite gužvu onda se uputite u Bangladeš. Južna azijska zemlja je najmanje posećena turistička destinacija u svetu, navodi se u istraživanju Svetske banke.

Sa više od 160 miliona stanovnika, a samo 125 hiljada turista u 2014. godini, na jednog posetioca dolazi 1.273 stanovnika.

Poređenja radi, Velika Britanija ima oko 66 miliona stanovnika, a prošle godine je ugostila 37,7 miliona turista.

Sa svojim sjajnim plažama i safarijima, Bangladeš je svakako označen kao potencijalna turistička destinacija. Ipak, zbog sigurnosnih strahova i političke situacije nije mnogo turista voljno da se upusti u ovu zemlju.

Na drugom mestu posle Bangladeša na listi 10 najmanje posećenih zemalja nalaze se Gvineja, Moldavija, Indija, Sijera Leone, Niger, Etiopija, Čad, Madagaskar i Mali.

I na ovoj listi nalazi se mnogo zemalja koje zapravo ni ne želite da posetite. Štaviše, Burkina Faso, Čad, Mali i Venecuela se ne preporučuju za turističke posete.

Top 5 zanimljivih destinacija za putovanje

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

80 Shares
Share via
Copy link