Putovanja

Top 5 zanimljivih destinacija za putovanje

Ako vam je dosta tipičnih, doadnih putovanja na koje svako može otići i ako ste željni da vidite nešto novo i doživite avanturu na svom putovanju onda je ovaj tekst pravi za vas.

Ima nešto primamljivo u tome da otputujete negde gde nemate apsolutno nikakvu predstavu šta možete da očekujete. Da kada stignete na odredište budete zbunjeni, iznenađeni, pa čak i šokirani.

Čudne stvari na koje možete naići mogu biti čudnovatne kulture i običaji, jedinstvene stvari koje možete videti, specifična kuhinja koja će vam biti ponuđena, čak i muzeji i građevine mogu biti čudni. Sve te stvari mogu biti vrlo interesantne.

U ovom članku ćemo se pozabaviti nekim vrlo neobičnim destinacijama.

5.Kristijanija, Danska

Ovo mesto je poznato kao Raj za Hipike. Mesto je vrlo slično Australijskoj enklavi koja se nalazi na obalama Sidnejskog zaliva. Kristijanija je autonomna, alternativna samo-proklamovana utopija koja postoji u sred centra Kopenhagena.

Kristijanija je bivša vojna baza koja je jedno vreme bila napuštena, ali su onda 1971. godine nekoliko hipika probili barikade i zauzeli prostor koji je u njihovom posedu i dan danas.

Zanimljivosti vezane za ovu komunu su i to da je to Zeleni Distrikt, odnosno da se u istom može videti gomila ljudi koji konzumiraju kanabis, iako je isti nelegalan u Danskoj. Takođe, strogo je zabranjeno fotografisanje unutar Kristijanije.

Ipak, ukoliko ste imalo avanturističkog duha, ovu destinaciju ne biste smeli da propustite nikako.

4.Ho Chi Mink, Vijetnam

Grad na obali reke Sajgon blizu delte Makonga u Južnom Vijetnamu. Ovaj grad je poznat po svom pređašnjem imenu, Sajgon, koji je bio glavni grad Južnog Vijetnama tokom Vijetnamskog rata. Ovaj grad je meka i medina za sve turiste koji vole da se kockaju. Nekako održava status grada greha u ovom delu sveta.

Samo budite pažljivi. Kladioničarski zakoni su prilično strogi u ovoj zemlji i domaćem stanovništvu nije dozvoljeno da se kocka. Iz tog razloga postoji dosta ilegalnih kladionica u koje lako možete da zalutata i ako vas uhvate da se kockate ilegalno možete biti u velikom problemu.

Iz tog razloga ako se nalazite u Ho Chi Mink-u i imate želju za kockanjem, mnogo je sigurnije da igrate u nekom od respektabilnih online kazina. Na taj način ćete izbeći eventualne nepotrebne neprijatnosti koje možete imati sa Vijetnamskim organima reda, a ostaće vam dovoljno vremena da uživate u drugim lepotama ovog fenomenalnog grada.

3.Vrata Pakla, Turkmenistan

Pre gotovo 50 godina prirodnom katastrofom došlo je do curenja prirodnog gasa koji je formirao 30 metara dubok krater koji pušta zapaljivi metan. Geolozi su zapalili vatru kao način kontrolisanja ovog prirodnog čuda i od tada vatra gori bez prestanka.

Zamislite samo da stojite u sred pustinje i gledate u zapaljeni krater koji je velik kao fudbalsko igralište. Zaista, nema boljeg mesta za posetiti ako ste avanturističkog duha.

2.Obala Kostura, Namibija

Ovo je jedna od najopasnijih obala na svetu. Čim se budete približili ovom mestu osetiće neki čudan osećaj, jer ćete bukvalno doći na groblje potopljenih brodova. Sa jedne strane videćete more, čiji talasi zapljuskuju olupine, dok je sa druge strane nepregledna pustinja.

Iako se zove obalom kostur i grobljem brodova, na ovom mestu ćete biti u prilici da vidite neverovatnu floru i faunu. Kolonije foka se mogu videti sa jedne strane dok je vrlo verovatno da ćete naleteti i na pustinjske slonove koji često dođu do obale.

1.Crkva Kostura, Češka Republika

Poseta Češkoj Republici je uvek lep doživljaj, ali ova destinacija svakako ne bi spadala u jednu od zanimljivih da nema ove stare gotske crkve u gradu Kutna Hora. Spolja crkva ne izgleda nimalo neuobičajeno, iako je vrlo lepa.

Ipak, kada uđete unutra sigurno ćete biti zgroženi, ali i opčinjeni neverovatnim enterijerom koji pokriva unutrašnjost ove crkve.

U prošlosti ova crkva je bila vrlo popularno mesto za sharanjivanje lokalnog stanovništva, a kako je u XIV veku kuga odnela preko 30.000 života, a krstaši u XV veku još 10.000 količina kostiju se postala vrlo impozantna. 1870. godine, čovek po imenu Francis Rint je unajmljen od strane crkve i dat mu je zadatak da od te količine kostiju napravi nešto lepo. Malo je reći da je uspeo u tome. Rečima se ne može opisati kako neverovatno i čudno izgleda ova crkva, koju definitivno morate posetiti.

POVEZANOMomak koji je obišao ceo svet otkriva tajnu jeftinog putovanja

Luftika Promo

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


12 Shares
Share via
Copy link