gopro-videooftheday-pagonis
Vesti Novi Sad

Najbolji GoPro film, sniman u Novom Sadu, osvojio još jednu nagradu!

Najbolji GoPro snimak na svetu, o kojem je Luftika već pisala, osvojio je još jednu nagradu. Nakon što je stručni žiri GoPro ocenio film „Forward Pagonis“ za najbolji, ovaj rad je proglašen i za video dana na zvaničnom sajtu vodećeg proizvođača kamera za adrenalinske sportove. Autor Zoran Marinković ekskluzivno za Luftiku objašnjava kako je došlo do toga.

– Film je dobio još jedan orden, što znači da dalje takmičenje nastavljamo u dve kategorije. U kategoriji nagrađenih filmova od strane stručnog tima GoPro, gde se pored ovog filma nalazi još 25, i u kategoriji filmova „Video of the Day“ gde se pored mog filma nalazi još 444. Video dana je dobio ovu titulu na osnovu velikog broja pregleda, lajkova i lepih komentara – kaže Zoran Marinković.

Ovaj film je snimljen bez ikakve posebne pripreme, nakon nekoliko telefonskih poziva i jedne šetnje centrom, za samo tri minuta. Novosađanin Zoran Marinković snimio je višestrukog šampiona sveta u kikboksu Nenada Pagonisa kako šeta Dunavskom ulicom unapred, odnosno unazad.

pagonis-forward

– Nazvao sam Nenada i predložio mu da snimimo film. On čovek počeo da se smeje i rekao mi „Aj pričaj, šta si smislio“. Odmah smo došli u Dunavsku, prošetali, popričali o tome šta sam smislio i organizovali se. Najbitnija stvar u celoj priči za sudije je upravo ta, da je film snimljen bez neke posebne pripreme i iz jednog „shota“. Bez ponavljanja, bez sečenja, bez ubacivanja kadrova. To je čistih tri minuta – objašnjava Marinković.

Ovaj film je nagradio stručni tima iz GoProa, ali nije tu kraj. Nastavlja se dalje takmičenje u konkurenciji izabranih i nagrađenih filmova. Uz Pagonisa, u filmu se pojavljuju Nency Rose sa šnaucerom Bianca Weiss, bloger Lestat Gianni, Ivan Arpaš iz Invictabikeshop-a, fizioterapeut Jasmina Nikčević sa decom Balšom i Unom, Nenadov trener Miloš, šahisti Saša i Peđa, ulični svirač Aleks Daraboš, penzioner Bora Dragaš i Oliver Burda.

Pročitajte još zanimljivih vesti

 

Luftika
Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow