gopro-videooftheday-pagonis
Vesti Novi Sad

Najbolji GoPro film, sniman u Novom Sadu, osvojio još jednu nagradu!

Najbolji GoPro snimak na svetu, o kojem je Luftika već pisala, osvojio je još jednu nagradu. Nakon što je stručni žiri GoPro ocenio film „Forward Pagonis“ za najbolji, ovaj rad je proglašen i za video dana na zvaničnom sajtu vodećeg proizvođača kamera za adrenalinske sportove. Autor Zoran Marinković ekskluzivno za Luftiku objašnjava kako je došlo do toga.

– Film je dobio još jedan orden, što znači da dalje takmičenje nastavljamo u dve kategorije. U kategoriji nagrađenih filmova od strane stručnog tima GoPro, gde se pored ovog filma nalazi još 25, i u kategoriji filmova „Video of the Day“ gde se pored mog filma nalazi još 444. Video dana je dobio ovu titulu na osnovu velikog broja pregleda, lajkova i lepih komentara – kaže Zoran Marinković.

Ovaj film je snimljen bez ikakve posebne pripreme, nakon nekoliko telefonskih poziva i jedne šetnje centrom, za samo tri minuta. Novosađanin Zoran Marinković snimio je višestrukog šampiona sveta u kikboksu Nenada Pagonisa kako šeta Dunavskom ulicom unapred, odnosno unazad.

pagonis-forward

– Nazvao sam Nenada i predložio mu da snimimo film. On čovek počeo da se smeje i rekao mi „Aj pričaj, šta si smislio“. Odmah smo došli u Dunavsku, prošetali, popričali o tome šta sam smislio i organizovali se. Najbitnija stvar u celoj priči za sudije je upravo ta, da je film snimljen bez neke posebne pripreme i iz jednog „shota“. Bez ponavljanja, bez sečenja, bez ubacivanja kadrova. To je čistih tri minuta – objašnjava Marinković.

Ovaj film je nagradio stručni tima iz GoProa, ali nije tu kraj. Nastavlja se dalje takmičenje u konkurenciji izabranih i nagrađenih filmova. Uz Pagonisa, u filmu se pojavljuju Nency Rose sa šnaucerom Bianca Weiss, bloger Lestat Gianni, Ivan Arpaš iz Invictabikeshop-a, fizioterapeut Jasmina Nikčević sa decom Balšom i Unom, Nenadov trener Miloš, šahisti Saša i Peđa, ulični svirač Aleks Daraboš, penzioner Bora Dragaš i Oliver Burda.

Pročitajte još zanimljivih vesti

 

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

U ovom polju je oglasni blok koji može izgledati napadno i ružno. Ako uzrokuje loše iskustvo, izvinte zbog toga. Privremenog je karaktera Skrolujte ispod za još tekstova. 
loading...
Aleksandar Ivanišević

Aleksandar Ivanišević

Reporter lutalica iz XX veka. Konfliktna ličnost.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Follow Tweet Share Share