Priča o picerijama u Novom Sadu nije jednostavna. Brojne su dobre picerije, i mnogi veruju da je najbolja pizza baš kod njih. Jer, takav je Novi Sad. Besplatna dostava, aplikacije za poručivanje, brzina dostave, Facebook ili Google kampanje… sve su to alati za bolje pozicioniranje na tržištu i međusobna borba: Moja pizzeria je najbolja. Ali kad se stvari ogole, ostajete samo vi i pica ispred vas. Koja će osvojiti vaše nepce i, naravno, stomak?

Luftikino ocenjivanje je složen proces. Najpre smo izdvojili 60-ak (od 120) mesta na kojima se pravi kakva-takva pica. U startu je otpalo pola, a od 30-ak je ostalo 21. Njih smo pozvali. Četiri picerije nisu bile spremne da učestvuju, jedna je kasnije diskvalifikovana, a od preostalih 16, na našoj listi bilo je mesta samo za 10. U ocenjivanju su učestvovali gastronom Luka Ljubičić, novinarke Luftike Marina Mandadžić (koja je i autorka bloga Modni trendovi u ogledalu) i Aleksandra Aleksić (autorka bloga Call Minnie), urednik Aleksandar Ivanišević (Restorani u Novom Sadu) i fotograf Milenko Stanković (Fotografije putovanja). Pored samog ocenjivanja pica, otkrili smo ceo jedan svet. Svaka od ovih picerija ima svoju priču, velike uspone i poneki pad, a vode ih vredni i posvećeni ugostitelji, pravi domaćini. Ipak, na našoj listi bilo je mesta samo za 10.I to najboljih. Verujte, i deseta pica sa ove liste bila bi prva u samo malo manjem gradu.

10. Pizzeria Ciao

picerija-cao-novi-sad

domaća pica, 60 cm, 1.250 din

Pica kojom se picerija Ćao predstavila je domaća pica sa pršutom. Parčad su velika i bogata, ali sa malo inovativnosti. Porodična pica u piceriji Ćao je ogromna, a u odnosu na veličinu, cena je i više nego pristupačna. Ko želi da uživa u obimnoj i klasičnoj pici sa najboljim kečapom u gradu, a sve to u zanimljivom enterijeru sa mnoštvom detalja, ovo mesto je pravo za njih.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

30 Komentari

    • Tacno tako, u Palazzo Bianco pice Fantastico i Prsuta, a ne bih zaobisao ni “3 Lista” i njihovu Srbijanu. Jedina mana u Palazzo Bianco je sto se pica ceka sat vremena, bez mogucnosti narucivanja pre dolaska (moze se naruciti samo za poneti), cime su vec posteno odbili moje sire drustvo od poseta piceriji…

    • Veliko hvala Nikola,puno mi znaci Vasa ocena,jer apsolutno puno ulazemo kako bi dosli do takve. . . izvinite,reagovao bih mnogo ranije,ali nisam ni znao da postoji ovako nesto.

  1. Ne znam ko ocenjuje te pice. Ja sam nedavno kupila picu u Piceriji “Mačak” i jako se razočarala. Testo je bilo toliko tanko da se skoro nije ni osetilo na sredini a odozdo je bila skoro crna iliti ugljenisana. Moja ocena je O.

  2. Sve je stvar ukusa. Meni se ideja u Palazzo bianco sviđa, začinsko bilje iz dvorišta itd , ali izvedba ne toliko. Malo su nas boleli stomaci posle njihove pice, ne znam zašto. I kad smo mi bili, delovalo mi je kao da sam u nekom filmu, loš wc, haotičan šank, loš izbor vina, šefova valjda ćerka radi, sve mi je delovalo nategnuto i kao da gazda hoće sa minumum uloženog (šank, osoblje, piće ) da radi posao. Možda se nešto promenilo u poslednje 3 godine. Meni lično najbolja pica koju sam jeo bila je u nekom restoranu koji je kratko radio u Futoškoj, od Sinagoge kad se ide prema Bulevaru. Jeli smo Frutti di Mare i oduševili se za sva vremena. Na žalost restoran je brzo propao. Posle smo otkrili Piceriju Mačak i to je bio naš izbor. Naročito za obrok salate. Odlična je i porodična pica u grilu 5 u Rumenačkoj. Inače pice u NS su solidne, ok ali je malo zaista izuzetnih. Zanimaju me Savoca i Borsalino, i njih ću da probam kad budem u prilici.

    • zao mi je sto nisam na vreme saznao da postoji ovako nesto,pa da vam odgovorim na vreme i otklonim ev.nedoumice. . . ako ne znate zasto su vas boleli stomaci,kako onda znate da su od moje pizze,mislim da bi ipak trebalo da posetite nekog Gastroenterologa zbog tih problema,jer ste se jedini pozalili kod mene na bolove u stomaku,svi koji ovo citaju, znaju da razlozi vaseg ovakvog pisanja mogu biti jako raznoliki,u sta se ne upustam. . . toalet je mali jer vise prostora nije bilo,uvek je uredan i cist,s dovoljno propratnih stavki,osvezivac,toal.papir,papirni podmetaci za dasku,u pred prostoru dezodorans,vlazne maramice,stapici za usi,krema za ruke,sve to dzabe vama na uslugu,ukoliko neko na strpa sve to u dzepove i odnese,kuca je stara 95 godina,ne spada u fensi lokale na koje ste mozda navikli,sank je dovoljan za ovaj broj mesta,a haoticnost koju ste mozda videli u sred radnog dana retko moze biti manja,ne znam na koji izbor vina mislite,da ste pitali,ponudjeno bi vam bilo bar 40 vrsta buteljki,a ako ste kompetentni da sudite o kvalitetu vina.mogli smo lepo da popricamo,pa da vidimo jeste li,ili niste,ja sam vlasnik svega ovoga sto vam se ne svidja,i tacno je da moja”valjda cerka”radi i moja supruga i moj sin i da se maksimalno trudimo da udovoljimo i takvima koji dodju s ne dobrom namerom, O tom “minimumu ulozenog’ ti ocigledno ne znas bas nista i neka ostane tako,a svetu bi bilo lepse bez tvojih komentara. U poslednje 3 godine se sve promenilo,to je bio sami pocetak,eto dosao si da potrazis propuste i nasao ih i dobro je. . . sve od ovoganikako ne treba shvatiti licno,ovo je samo jedna, Bogu Hvala ,prirodna selekcija,vi birate svojim merilima i metodama,svoje lokale,a mi svoje goste,to je jako jednostavno. Dobro je zbog vas sto ovde vise necete doci i sto ne spadate u oko 60000 zadovoljnih gostiju kojih svake godine ima sve vise,jer “sve je stvar ukusa’.

      • Uf… kakav odgovor. Prosto da pozelis da nikad ne udjes u ovu piceriju. Ja nisam do sad bio, ali sigurno da necu ni blizu prici. Toliko o brizi za musterije i njihove kritike. Pravi ugostitelj ce uvek uzeti u obzir kritiku i onda cak i poraditi na greskama, a ne raspravljati s ljudima od kojih zivi. Jos tako javno, da odbije i ostale, potencijalne, musterije.

        • Verovatno je takav odgovor jer je siguran u kvalitet usluga i onoga što brani. Ja nism isto bio, ali me je privukao baš taj odgovor.

        • Pa covek je odgovorio realno, kako i jeste tamo. Olepsavanje ne vodi nicemu. Kako ni neosnovano potcenjivanje, ocito iz prvog komentara.

  3. palazzo bianco bez premca,a ovaj sto spominje caribic ili je iz krcedina ili radi tamo u caribicu(bez uvrede) posto im je pica krs realnoo….

  4. Pica u Caribicu je sve, samo ne pica. Zna se sta je prava pica, a izbor 10 mi se svidja. Plasila sam se da cete staviti i Caribic u izbor, ali dobro je niste me razocarali. Moram da izvojim Canzonu jer je pica stvarno preukusna! Sve preporuke!

  5. Picerija “Sveti Stefan” u Sremskoj Kamenici… rade već jako dugo, mislim čak 20-30 godina… imaju u ponudi više vrsta pica i odlične su.

  6. Pallazo Bianco nema realnu konkurenciju. Da se ne lazemo svi su oni dobri inace ne bi opstali ali Pallazo Bianco je iznad konkurencije.

    • Veliko Vam hvala na ovakvim recima i to bas na ovako veliki praznik,za nas su od neprocenjivog znacaja jer ste postali deo nas i pratite nas na svoj nacin.

    • Dugo sam delio to mišljenje, ali sam se u prethodnih pola godine definitivno razočarao jer se kvalutet srozao za 3 nivoa! Margarita koju smo naručuli (ne porodična, ne za poneti, nego smo jeli na licu mesta) bila je bez bosiljka kojim se hvale da ga uzgajaju! Nije ličila na onu margaritu koju smo ranije jeli. Služio je neki mlad dečko, prvi put sam ga video (tamo se osoblje izgleda često menja). Da sve bude još gore, bilo je veliko društvo koje smo doveli jer nikad ranije nisu bili u PB, pa smo razne pice naručili, a margaritu smo ponovili (kao i con fungi di fagio, quattro stagione itd.), jer sam baš naglasio da stave svež bosiljak. Sve pice su izgledale isto ili veoma slično, nisam mogao da razlikujem koja je koja. KATASTROFA! Nikad više.
      I samo da dodam – ovo nije prvi put da sam primetio lošiji kvalitet, ali je svakako bilo poslednji, jer je prevršilo meru.

  7. Zaista bih svima toplo preporucila Palazzo Bianco, necete se pokajati! Moje omiljeno mesto za klopu u celom gradu. Zacinsko domace bilje, originalne kombinacije i naravno – tamo uzgajani habanero! I divna atmosfera, ima taj neki kucni i domacinski topao ton. Mesto sa 10 zvezdica! 🙂

  8. U Panteru sam cekala dvadeset minuta i otisla, a konobar me nije ni primetio niti mi zdravo rekao. Nikada vise necu otici tamo.Ovu vrstu negostoprimljivosti jos nisam dozivela. A sto se tice picerije Savoca,konobar nas je u 8:30 ujutru skoro izbacio iz restorana rekavsi da jos nisu poceli sa radom iako je radno vreme od osam. Ladno nas je oterao iz restorana.Apelujem na vlasnika da se pozabavi ovakvim stvarima. Ni ovde se nikada vise necu vratiti jer ni ovo nisam u zivotu dozivela.

  9. Verujem da sam među prvima naručio pizzu iz Palazzo Bianco-a pre dosta godina kada su se pojavili u NS-u i još bili u Lasla Gala, a preko jednog sajta za dostavu. Ljubav na prvi zalogaj! Bilo je tu i nekih problema, ponekad se čekalo, ponekad je pizza bila zalepljena za poklopac kutije, ali kvalitet nikada nije bio sporan. Čak na svaki negativni komentar postavljen na sajtu, a postavljen iz najbolje namere da se otklone ti sitni problemi, vlasnik je lično zvao, izvinjavao se, prihvatao normalnu kritiku i lepo smo se ispričali. Iako već neko vreme nisam naručivao, verujem da je i dalje kvalitet na visokom nivou, a evo i ovog trenutka samo na pomisao na Palazzov “Quattro stagioni” zaigra mi nepce. Mnogim ljudima sam preporučio Palazzo i od većine dobio veoma pozitivan “feedback”. Prosto ne znam kako ga nema na listi jer su im pizze par svetlosnih godina ispred konkurencije, no pretpostavljam da je sve stvar ukusa.

    Veliki pozdrav Palazo Bianco-u!

    P.S.
    Jedina pizza gde se ljudi bore za krajeve, tako je dobra (ko je jeo porodičnu zna o čemu pišem)

  10. Ko proba picu u Napoli Centrale, nece vise pozeleti nijednu drugu u Novom Sadu da proba… toliko 🙂
    Nije mi jasno kako nije na ovoj listi i to na prvom mestu

    • Zato je je daleko od pice. U Napoliju, odakle je covek, bi propao u mesec dana. Naravno, preziveo bi jedino u centru gde dolaze turisti, i gde nema stalnih musterija. I mozes sluziti sta god hoces.

  11. Novosadjani generalno nemate pojma o pici. U celoj Jugoslaviji ima max 10 picerija koje zasluzuju taj naziv, Palazzo Bianco je definitivno pri vrhu njih, a ostale su vecinom u SLoveniji. Jeste da jim tokom godina kolko idem tamo, kvalitet malo varira, ali nikad nesto bas ocito. Ako je gornji komentar nekoga na lose vino ciljao na kucno vino, opravdan je. Ali to je boljka svih ovde u SRB. Kucna vina su generalno veoma losa, jer nema tradicije sluzenja istih?? Nego ugostitelji racunaju na to, da ce ljudi narucivati buteljke, na kojima je bolja zarada? Cak su me i cudno gledali dosta puta u SRB, kad narucim “kucno vino”. Po meni je to prvi odraz kvaliteta restorana i prvi utisak o tome, koliko cene svoje goste.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here