Srbija Vesti

Vlada je 4 dana ležao u mrtvačnici dok su iz bolnice sinu govorili da je “u dobrom stanju”

zoran-ilic-lebane
Foto: Jug media / Milica Ivanović

Zoran Ilić iz Lebana ostao je u šoku kada je saznao da mu je otac Vlada Ilić (88) preminuo od koronavirusa dok je on iz bolnice dobijao lažne informacije da je u stabilnom stanju. Rečenicu „deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika“ Zoran je svaki dan čuo preko telefona, čak i onih dana kada je Vlada preminuo.

Pokojni Vlada Ilić smešten je u Kovid bolnicu 4. Aprila ove godine jer je bio zaražen korona virusom, sa temperaturom od 38 stepeni i sa niskom saturacijom. Pored toga, bio je nepokretan i bez jedne noge.

– Smestili su ga na Odeljenju, kako su ga izgovarali – kovid-psihijatrija i rekli mi da se o njegovom stanju obaveštavam putem telefona. Svakoga dana sam zvao na broj 252-500 i tražio da me spoje sa kovid-psihijatrijom. Otuda bi mi se, posle kraćeg čekanja, javljao uvek ženski glas, a samo jednom muški. Uvek je odgovor glasio u smislu: ‘Deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika’ – priča za JuGmediu Zoran Ilić.

Sve se promenilo 28. aprila kada je Zoranova supruga primila poziv iz lokalne policije.

– Pošto smo se mi u Lebane doselili iz Klajića, policijac je pitao moju suprugu da li znamo nekog u Klajiću po imenu Vlada Ilić, a kada je ona pitala zašto je to pita, policajac je odgovorio da je moj otac umro pre četiri dana i da iz bolničke kapele ne mogu da dođu do njegove porodice. Kada sam to čuo od supruge bio sma u šoku, a šok je prerastao u bes jer to, praktično, zanači da sam ja sve vreme dobijao lažne informacije od medicinskog osoblja sa odeljnja kovid-psihijatrija – ogorčen je sagovornik JuGmedie.

Zoran je telo pokojnog oca preuzeo istoga dana i sahranio ga već sutradan.

– Zamislite, četiri dana je telo mog oca bilo u kapeli, a mene su u ta četiri dana obmanjivali da mi je otac živ i da je dobro – čudi se sin pokojnika.

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević je za ovaj slučaj prvi put čuo od novinara JuGmedie, jer se Ilić nikome nije žalio, nikoga nije prijavio. Čeka, kaže, da dobije smrtovnicu.

Dimitrijević je u međuvremnu kontaktirao telefonom Zorana Ilića.

– Dogovorili smo da dođe kod mene jer ja primam svakog ko izrazi želju da iznese problem. U međuvremnu ispitujemo ono što je vama kazao, a kada i od njega lično čujem, formiraćemo komisiju da slučaj detaljno ispitamo. Znate, nema boga da je neko pogrešio a da ne ostane kažnjen, ali, takođe, ne mogu nikoga da prozivam bez validnih dokaza. Moraćemo da vidmo gde su ti pozivi završavali, ko je davao informacije. Malo me čudi to što su različite osobe preko telefona izgovarale istu ili sličnu rečenicu – kaže Dimitrijević.

citulja-lebane
Foto: Jug media / Milica Ivanović

Na umrlici piše da je Vlada Ilić umro 24., a sahranjen 29.aprila. Njegov sin priča još da je za usluge kupanja i presvlačenja oca u kapeli platio 6.000 dinara i još 2.000 za plastičnu kesu. Priča da je tražio račun, ali da ga nije dobio.

– Ako hoćeš račun, onda ga teraj kući, sam ga kupaj i oblači. Takav sam odgovor dobio – tvrdi Zoran.

Dimitrijević ističe da takve usluge Bolnica ne naplaćuje i da će i taj slučaj ispitati. Inače, Leskovac je jedan od retkih gradova i Srbiji koji nema gradsku kapelu, napominje ovaj portal.

Leskovačka pijaca krije iskrenu emociju, tezga postala dom jednom nežnom biću

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

29 Shares
Share via
Copy link